Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Drie in de pan. Mini pannenkoeken met verschillende vullingen

Deze mini pannenkoeken zijn erg leuk om samen met de kinderen te maken. Zoet of hartig met een beslag op basis van kwark.

0 2.120

Drie in de pan. Mini pannenkoeken met verschillende vullingen – Echte jeugdherinneringen. Als kind was ik er dol op als mijn moeder weer eens drie in de pan maakte. Waarom ze drie in de pan heetten? Het antwoord ga ik jullie schuldig blijven. Dit keer neem ik niet eens de moeite om het uit te zoeken. Je bakt deze mini pannenkoeken met drie tegelijk in een koekenpan. Heb je een royalere pan? Schroom niet er dan twee meer tegelijk te bakken. Want of het nu Drie in de pan of Vijf in de pan heet, het maakt echt niet uit. Kinderen vinden dit een feest. In de schoolvakantie bakken wij dan ook steevast drie in de pan.


Je moet het echt zelf doen

Gek hè, voor alles lijkt er wel een mix op de markt te zijn. Wij houden echt niet van mixen. Vaak zijn ze duur, en wat er in die mix zit heb ik toch al in de voorraadkast staan. Maar drie in de pan is er ook niet in een mix. Toch zijn het geen gewone pannenkoeken. Het beslag is op basis van kwark. Er zijn ook echt kinderen die geen pannenkoeken lusten. Grote kans dat je ze voor Drie in de pan dan wel aan tafel krijgt.

Drie eenvoudige varianten

In dit recept geef ik je drie verschillende varianten. Eén neutraal, één met fruit en één hartige variant. Deze zijn snel, eenvoudig en goedkoop te maken, maar ga vooral ook voor de variatie.

Drie in de pan

Beslag:

  • 1000 gram kwark
  • 240 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 scharreleieren
  • 4 zakjes vanillesuiker

Vulling:

  • 1 grote appel
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram paddenstoelen (champignons)
  • 50 gram spekblokjes

Laat de rozijnen van te voren even wellen in warm water.
Meng met een pollepel de kwark, het zelfrijzend bakmeel, de eieren en de vanillesuiker tot een glad beslag. Verdeel dit beslag over drie verschillende kommen.
Rasp boven één kom de appel, giet de gewelde rozijnen af en roer ze samen met de appelrasp door het beslag
Snij de paddenstoelen en bak ze samen met de spekblokjes even kort in een koekenpan. Laat dan uitlekken en schep door het tweede beslag
Het derde beslag laten we zoals het is.

Verhit wat boter in een koekenpan. Neem roomboter en ga niet met bakboter aan de slag. Je krijgt dan veel mooier gekleurde pannenkoekjes.
Schep steeds drie soeplepels beslag in de pan. Bak ze aan beide kanten goudbruin. Ga door tot je alle beslagkommen leeg zijn.

Serveer met stroop en poedersuiker. Drie in de pan met fruit is ook lekker met suiker en kaneel. En Drie in de pan met paddenstoelen en spek zijn ook lekker met wat fijngeraspte Parmezaanse kaas. De variant met fruit is, als je ze in een kleine hoeveelheid bakt, ook erg leuk bij desserts.

Zoete drie in de pan
Zoete drie in de pan
Hartige Drie in de pan
Hartige Drie in de pan

Deel jouw idee

Heb je dit recept gemaakt? Laat vooral in het reactieformulier weten wat je ervan vond, maar veel leuker nog, we zijn reuze benieuwd welke combinaties jullie verzinnen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer