Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Dronken reuzen gamba’s in mojito

2 1.092

Ik was op vakantie in Turkije zat op een terras aan zee met een heerlijk glas mojito. Terwijl ik een slokje nam bedacht ik dat die smaak ook best goed zou matchen met reuzengamba’s van de grill. Dat ga ik als ik thuis ben proberen, besloot ik. Ik wilde echt grote gamba’s hebben, zo’n beetje maat 13/15. Deze keer waren ze vers niet voorradig maar uit de vriezer zijn ze ook prima. Ik bakte ze in de grillpan maar van de barbecue zijn ze ook zalig!

gamba's

Wat heb je nodig?

 • 16 reuzengamba’s maat 13/15
 • 100 cl witte rum
 • Takje munt
 • Bruine suiker
 • 2 citroenen
 • 2 lepels bruschetta
 • Zeezout
 • Peper
 • Olijfolie
 • Grillpan

Als je diepvriesgamba’s hebt ontdooi ze dan door ze in een vergiet te leggen onder koud stromend water. Wacht tot de gamba’s van elkaar loslaten. Dep ze daarna goed droog en leg ze in de koelkast. Maak de marinade door de rum met de bruine suiker te vermengen. Ris de blaadjes van het takje munt en doe ze bij het mengsel. Pers een citroen uit en doe het sap erbij. Voeg twee eetlepels bruschetta het zeezout en de peper toe. Voeg vier eetlepels olijfolie toe en vermeng alle smaken goed met elkaar. Druk de munt met een houten lepel een beetje fijn. Doe nu de gamba’s voorzichtig één voor één in de marinade. Wentel ze rondom in de marinade zodat elke garnaal goed bedekt is.

Dek de kom af en zet zeker een uur weg in de koelkast.

Zet de grillpan met een kwastje olijfolie op het vuur en laat goed heet worden. Bak de garnalen tot ze mooi roze zijn. Bak ze niet te lang want dan worden ze taai. Als je met een houten lepel op de schil drukt moeten ze nog iets terug veren. Leg de gamba’s op een mooie schaal en garneer met de rest van de citroen en als je over hebt een paar muntblaadjes.

Serveer er stokbrood en een lekker glas mojito bij. Dat wordt smullen!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Joke Floor zegt

  Wat is bruschetta?

  1. Lekker Tafelen zegt

   Kijk op de volgende link Joke. Het is een Italiaanse kruiden die niet zoveel gebruikt wordt in thuiskeukens maar wel veelvuldig in diverse catering en horeca keukens.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer