- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Duitse kruidenkwark; een heerlijke hartige saus

Duitse kruidenkwark – wie wel eens in Duitsland komt, is het misschien wel opgevallen dat men in Duitsland veel meer met kwark doet dan in Nederland. Zoals bijvoorbeeld in een kruidenkwark. ‘Kräuterquark’, zoals ze deze saus in Duitsland noemen, is een heerlijke dikke saus, die toch een stuk lichter in calorieën is dan sauzen op mayonaise basis. De Duitse kruidenkwark wordt traditioneel geserveerd bij gepofte aardappelen of forel, maar smaakt ook heerlijk bij gewone of gebakken aardappelen, veel stukjes vlees, vis of zelfs bij een salade. In dat laatste geval leng je de saus met een beetje water aan, totdat hij een beetje op slasaus gaat lijken. O, en vergeet hem ook niet als dipsaus te serveren bij wat rauwkost, ook heel erg lekker!

Het geheim van een goede kruidenkwark

Het geheim zit ’em in een aantal dingen:


Duitse kruidenkwark; een heerlijke hartige saus

Voor een flinke kom:

Meng de kwark met de mosterd, mierikswortel, suiker, olie en peper en zout.

Was de kruiden, sla of dep ze goed droog en hak ze fijn. Was de radijsjes, snijd ze door midden en grote radijzen zelfs in kwarten en vervolgens in flinterdunne plakjes. Roer de kruiden en de radijsjes door het kwarkmengsel en zet de kruidenkwark koud tot gebruik.

Tip: aardappelen poffen doe je zo: