Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Duiveltjeskip; daar smult iedereen van

Duiveltjeskip; daar smult iedereen van – Dit recept gaat hier thuis al een tijdje mee, ooit van een oude buurvrouw gekregen, zelf vervolgens ietwat kleine aanpassingen gedaan en nog altijd een hit hier in huis. Volgens mijn gezin staat dit gerecht niet vaak genoeg op tafel. Ook deze keer was het alweer even geleden dat ik het maakte, tijd om daar weer even verandering in te brengen en al mijn tafelgenoten lekker te laten smullen.

Duiveltjeskip of duiveltjesvlees, aan jou de keus

Wij noemen het duiveltjeskip omdat ik dit gerecht altijd maak met kippendijen. Je kan het ook ook heel goed met varkensvlees maken dan noem je het gewoon duiveltjesvlees.

Nasikruiden zelf maken

De truc van ons recept zit hem in het zelf maken van de nasikruiden, het orginele recept dat ik ooit van de buurvrouw ontving gebruikt een een zakje met van die gedroogde kruiden die je voor gebruik moet laten wellen. Op zich kan dat prima maar vaak wordt in deze zakjes veel extra zout gebruikt, ik geef er in ieder geval de voorkeur aan om zelf mijn smaken te kiezen, het recept voor de nasikruiden doe ik je hierbij kado 😉

  • 1 tl knoflookpoeder
  • 11/2 tl laos / gemberpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl citroengras
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 tl fijn zeezout

Duiveltjesvlees

Voor 4 personen

  • 500 gram kippendijen
  • 2 el olie
  • 2 grote uien
  • 2 el nasikruiden
  • 5 el ketchup
  • 5 el ketjap
  • 5 el kruidenazijn
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el sambal
  • 250 gram champignons
  • 2 el pindakaas
  • 40 ml room
  • 45 gram palmsuiker

Snijd het vlees in blokjes, snijd de ui fijn en snijd de champignons in plakjes. Meng in een kommetje de ketchup, de ketjap, de azijn en de sambal. Knijp hierboven de knoflook uit. Roer alles goed door elkaar en zet apart voor later.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de ui toe en bak deze 2 minuten mee. Strooi de nasikruiden erbij en schep het geheel om. Schenk vervolgens het ketjap-mengsel bij het vlees en blijf even goed roeren. Laat 2 minuten sudderen en doe dan de champignons erbij. Voeg de pindakaas en de room toe en als laatste de palmsuiker. Schep het geheel om en laat sudderen tot het vlees goed gaar is. Ik serveerde het met hete boontje en rijst.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.