• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, mei 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Een feestje op je bord met rode biet, granité van biet, geitenkaas en hazelnoten

Redactie door Redactie
in Recepten
0
0
Een feestje op je bord met rode biet, granité van biet, geitenkaas en hazelnoten

De combinatie is niet nieuw, veel mensen hebben al hoe ontdekt hoe lekker deze ingrediënten samen zijn. Maar, ik spreek nu toch van een feestje op je bord met rode biet, granité van biet, geitenkaas en hazelnoten, want een feestje is het dit gerecht! Ik heb de combinatie ietsje luxer gemaakt door de relatief eenvoudige salade van bietjes en geitenkaas te combineren met een glaasje bietenijs. Het ijs, ook wel granité genoemd, maak je van rode bietensap. Wie een sapcentrifuge heeft, kan zijn eigen bietensap persen. Ik gebruik bietensap uit fles (bijvoorbeeld van het merk “Zonnatura”, die gewoon in de supermarkt te koop is). Niks simpelers dan het maken van een granité: je roert de ingrediënten door elkaar, zet het waterige vocht in de diepvries (bij voorkeur in een metalen bak) en roert het af en toe om. Het resultaat is een heerlijk verfrissend en schilferig ijs, dat eetlust opwekkend werkt. Je kunt dit gerecht (voor vier personen) als voor- of tussengerecht serveren. Het kan vrijwel zonder extra moeite voor meer dan vier personen gemaakt worden; kwestie van de hoeveelheden aanpassen. De tot sterretjes uitgestoken bietjes zijn eveneens bedoeld ter verhoging van de feestvreugde. Als je geen koekjessteker hebt en/of geen sterretjes uit wilt steken, kan je ook gewoon dunne plakjes van de bieten snijden en het daar bij laten.

De hazelnoten moeten geroosterd worden. Dit kan je doen in een droge koekenpan, maar ik doe het liever in de oven, omdat de noten dan gelijkmatiger kleuren.

Ik gebruikte de volgende materialen: mixer of keukenmachine, aluminiumfolie, metalen platte bak, koekjessteker(s) in stervorm.

Voor de granité:

  • 100 ml bietensap
  • 20 ml balsamicoazijn
  • 20 ml rozenwater (toko of islamitische winkel)
  • snufje vers gemalen peper

voor de salade

  • 50 gram blanke hazelnoten
  • 100 gram zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Bettine blanc)
  • 40 gram mascarpone
  • 1 tl bietensap
  • 2-3 gekookte bietjes
  • enkele mooie slabladeren naar keuze (bijvoorbeeld een slamix of eikenbladsla)
  • 1 Granny Smith appel
  • citroensap

voor de dressing

  • 2 el notenolie (walnoot of hazelnoot)
  • ½ el witte wijnazijn
  • 1-2 tl honing
  • peper en zout

Meng voor de granité de bietensap met het rozenwater en de balsamicoazijn. Voeg er een klein snufje peper aan toe en giet het vocht in een metalen (platte) bak. Zet de bak in de vriezer en roer het bevriezende vocht ongeveer iedere 20-30 minuten om en los met een vork, zodat je granité oftewel schaafijs krijgt.

geitenkaasmengsel tot rol draaienKlop de geitenkaas met de mascarpone tot een smeuïg mengsel (mixer of keukenmachine). Roer er losjes een theelepel (5 ml) bietensap door en voeg een klein snufje verse peper toe. geitenkaas tot rol gedraaidVet een vel aluminiumfolie of plasticfolie lichtjes in met wat olie en schep het geitenkaas-mengsel erop. Draai het voorzichtig op tot een rol met een lengte van circa 10 cm. Laat de geitenkaas-rol opstijven in de koelkast.

Rooster de hazelnoten goudbruin in een oven van 180-190°C. Reken op 7-9 minuten. Houd 12 noten apart en hak of maal de rest tot stukjes.

Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te kloppen en breng hem op smaak met peper en zout.

Snijd de bieten in dunne plakjes en steek er met behulp van koekjesstekers sterren uit.
Snijd de Granny Smith appel in schijven en snijd de schijven vervolgens in lucifer dunne reepjes. Besprenkel de reepjes appel met citroensap tegen het verkleuren.

Haal de slablaadjes door de dressing en leg ze op de borden.
Neem de kaasrol uit de koelkast, verwijder het folie en rol de kaas door de gehakte hazelnoten. Snijd er plakjes van met een natgemaakt mes en leg de plakjes kaas op de borden. Maak de borden verder op met de bietensterren, de apart gehouden hele hazelnoten en wat appelreepjes. Schep de granité in kleine glaasjes, steek er wat appelreepjes in en zet de glaasjes op de borden.

Laat het feestje maar beginnen!

Tags: GroenteGroente - KnolgroentenGroente - Knolgroenten - Rode bietjesKaas - GeitenkaasKleurrijk kokenNoten - Hazelnoten
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm
Salade

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm

Asperges met biefstuk
Vleesgerechten

Asperges met biefstuk; Smaakvol, puur en eenvoudig

Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19
Taart

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Dressings op basis van yoghurt
Dressing

Dressings op basis van yoghurt

zoete crostini met zomerfruit
Ontbijt en lunch

Zoete crostini met zomerfruit

boterboontjes
Bijgerecht

Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Dressings op basis van yoghurt
Dressing

Dressings op basis van yoghurt

Maak salades nog lekkerder met een huisgemaakte dressing Maar ook tosti's, pastasalades en meer. Vier lekkere dressings op basis van yoghurt.

Check het recept of lees de info
Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Recept in de picture

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm
Salade

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm

Tijd voor een heerlijke salade vol vis en groente? Ga dan voor deze zomerse maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm!

Check het recept of lees de info
Asperges met biefstuk

Asperges met biefstuk; Smaakvol, puur en eenvoudig

Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Handige kooktips

Eieren koken
Kookschool

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Hard of zacht gekookt? Eieren koken lijkt makkelijk, maar hoe kook je het voor jou perfecte ei? Hier vind je de kooktijden en handige tips.

Check het recept of lees de info
hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen