Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Een verse salsa maken van de eerste Hollandse kasgroenten

0 706

Verse salsa maken. De sneeuw is nog maar amper weg, maar we willen naar het voorjaar toe. Wie regelmatig door het westland rijdt weet dat dit zeker mogelijk is. De kassen draaien op volle toeren en uit deze kassen komen op dit moment de eerste verse voorjaarsgroenten. Natuurlijk is het milieuvriendelijker als ze uit je eigen tuin komen, maar iedereen die wil kan weer meegenieten van de eerste Hollandse voorjaarsgroenten. Vers, verleidelijk en om dit te vieren alvast een heerlijke verse binnenkomer. Pimp je biefstuk of beleg een broodje met het voorjaar. Deze stokbroodjes staan geweldig naast je schaal blauwe druifjes op de tafel. Ze zijn vooral lekker om zo weg te happen. Ik krijg er lente kriebels van, en maak wat extra voor bij een heerlijke steak of schnitzel.

  • 4 grof gehakte tomaten Rood en geel
  • 1 gehakte rode ui
  • 1 fijn gehakte rode peper, zonder de zaadjes
  • 1 kwart bosje basilicum
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Doe alle ingrediënten voor de salsa in een keukenmachine. Pureer ze grof door een aantal keren op de ‘pulse’knop te drukken. Zet de salsa een half uurtje in de koelkast en serveer naast een lekker stuk vlees. Of besmeer een stokbroodje met kruiden roomkaas, wat verse salsa erop en smullen maar.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer