Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Een zwoele zomerse cocktail van Prosecco met vlierbloesemsiroop

0 5.897

Een zwoele zomerse cocktail van Prosecco met vlierbloesemsiroop – Een zwoele zomerse cocktail van Prosecco met vlierbloesemsiroop. Vlierbloesemsiroop kan je zelf maken als de vlier in bloei staat; in de maanden en mei en juni kun je overal in parken, tuinen en langs de wegen de witte bloesemschermen zien. Als je geen eigengemaakte vlierbloesemsiroop in huis hebt, koop dan een fles in een natuurvoedingswinkel, dat is een prima alternatief! Vlierbloesemsiroop maak je op min of meer de zelfde wijze als vlierbloemlimonade, ook dat recept kun je al vinden op Lekker Tafelen. De siroop is uiteraard dikker en geconcentreerder van smaak en dat is wat je nodig hebt voor dit werkelijke verrukkelijke drankje met Prosecco.

Een zwoele zomerse cocktail van Prosecco met vlierbloesemsiroop

Neem een champagne glas en schenk een laagje siroop op de bodem. Vul het glas aan met gekoelde Prosecco. Gebruik ongeveer een verhouding 1: 7, dus  1 deel siroop op 7 delen Prosecco.

Ik garandeer je, jong en oud, man of vrouw, iedereen zal het heerlijk vinden! Schenk het als een alternatief voor champagne of als een verfrissend, licht zoet aperitief op een warme zomerdag.

Wil je een lichtere variant, probeer dan deze eens; het drankje heet Hugo en schijnt in Beieren, Oostenrijk en Alto Adige in Noord-Italië inmiddels beroemd te zijn.

  • Cocktail prosecco vlierbloesemsiroop100 ml Prosecco
  • 20 ml vlierbloesemsiroop
  • 45-50 ml bruisend mineraalwater
  • 2 blaadjes munt, lichtjes gekneusd
  • stukje limoen, lichtjes gekneusd
  • ijsblokjes

Doe de siroop in een cocktail of longdrinkglas en voeg er de Prosecco, muntblaadjes en de limoen aan toe. Roer de ijsblokjes erdoor en werk af met het mineraalwater.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer