• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen

door Redactie
in Recepten, Vleesgerechten
0
3
Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen

Eendenborst is een steeds populairder wordend stukje vlees. Het wordt op verschillende manieren bereid; je kunt het vlees bijvoorbeeld bakken, pocheren of stoven. Daarnaast is er gerookte eendenborstfilet in de handel.

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen-het insnijden van de vetlaagEend klaarmaken is net zo gemakkelijk als kip bereiden, vooral als het om eendenfilet gaat! Het vet van de eend kan je makkelijk verwijderen na het bakken of zelfs “uitbakken” zodat een heerlijk krokant laagje overblijft. Vergeet niet dat vet ook nog eens smaak geeft! Het bevat bovendien goede onverzadigde vetzuren. De beste eend is een rosé gebakken eend! Bak het vlees vooral niet te lang, dat is zonde van de smaak.

De dikke vetlaag van de eend moet je insnijden voor het bakken, zodat het vlees niet kromtrekt en het vet goed smelt. Maak lange sneden over de breedte van de eendenborst. Draai de filet dan een halve slag en snij de vetlaag nog een keer, zodat je een ruitpatroon krijgt.

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen, het recept
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 1 teen knoflook, uit de pers
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 20 gram rozemarijn, fijngesneden
  • 1 takje verse tijm, fijngesneden
  • 1 dl rode port
  • 2 eendenborstfilets
  • 2 el uiencompote

Bereidingswijze:

Sjalotjes en knoflook fruiten in de pan.

Voeg de paddenstoelen toe samen met de rozemarijn en tijm.

Na 5 minuten afblussen met de helft van de port en haal de pan van het vuur.

De eendenborstfilets in ruitjes insnijden aan de vetkant.

Bak de eendenborstfilets in weinig olie, vetkant eerst. In totaal ongeveer 12-18 minuten bakken.

Neem de eendenborstfilets uit de pan en laat ze rusten.

Blus ondertussen het bakvet met de andere helft van de port en voeg de uiencompote toe.

Voeg ten slotte het paddenstoelenmengsel toe en laat vervolgens nog even inkoken.

DeelPin150TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tartaar van zalm en avocado
Recepten

Tartaar van zalm en avocadocrème

Spruitjes met cranberry en geitenkaas
Hoofdgerecht

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Romige aardappelschotel met kip en paprika
Hoofdgerecht

Romige aardappelschotel met kip en paprika

haring salade
Salade

Rode bietjes-haring salade

Broodje rosbief
Recepten

Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus

Cannelloni met zalm
Pastagerechten

Cannelloni met zalm, ricotta en venkel

paprikasoep
Soep

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

gevuld eitje salade
Salade

Gevuld eitje salade; zelfgemaakt zo veel lekkerder

Reacties 3

  1. Paul says:
    2 jaar geleden

    Volgens mij klopt er iets niet.
    20 gram rozemarijn is wel heel erg veel!
    En er staat dat de paddo’s bij de gefruite sjalotten en knoflook gaan met de rozemarijn en tijm en dat dat wordt afgeblust met port. Dan hou je dus een mengsel uiencompote met paddenstoelen over.
    Verderop in het recept staat dat je de uiencompote eerst toevoegt bij het braadvet en daarna pas de paddenstoelen, maar dat is dus al een geheel mengsel?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      De hoeveelheid rozemarijn kun je zelf aanpassen uiteraard Paul. Een gefruit sjalotje met knoflook, kruiden en paddenstoelen is geen uiencompote. De uiencompote staat apart in de ingrediëntenlijst.

      Beantwoorden
  2. Seline says:
    10 jaar geleden

    Jammie! Dat ziet er goed uit. Ik dacht altijd dat eendenborstfilet erg moeilijk klaar te maken was en dat ik dat alleen in restaurants zou eten. Nou met deze handige tips ga ik het zeker zelf eens proberen!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Recepten met garnalen
Specials

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Check het recept of lees de info
Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

poké bowl recepten

Poké bowl recepten; ontdek deze varianten

Recept in de picture

Tartaar van zalm en avocado
Recepten

Tartaar van zalm en avocadocrème

 Met verse tartaar van zalm en avocadocrème zet je in een mum van tijd een prachtig gerecht op tafel. Perfect voor bijzondere gelegenheid!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met cranberry en geitenkaas

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Vera van Geresteijn op Hollandse borrelplank; een feestje!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen