Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen

1 8.110

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen

Eendenborst is een steeds populairder wordend stukje vlees. Het wordt op verschillende manieren bereid; je kunt het vlees bijvoorbeeld bakken, pocheren of stoven. Daarnaast is er gerookte eendenborstfilet in de handel.

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen-het insnijden van de vetlaagEend klaarmaken is net zo gemakkelijk als kip bereiden, vooral als het om eendenfilet gaat! Het vet van de eend kan je makkelijk verwijderen na het bakken of zelfs “uitbakken” zodat een heerlijk krokant laagje overblijft. Vergeet niet dat vet ook nog eens smaak geeft! Het bevat bovendien goede onverzadigde vetzuren. De beste eend is een rosé gebakken eend! Bak het vlees vooral niet te lang, dat is zonde van de smaak.

De dikke vetlaag van de eend moet je insnijden voor het bakken, zodat het vlees niet kromtrekt en het vet goed smelt. Maak lange sneden over de breedte van de eendenborst. Draai de filet dan een halve slag en snij de vetlaag nog een keer, zodat je een ruitpatroon krijgt.

Eendenborstfilet met rozemarijn, tijm en paddenstoelen, het recept
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 1 teen knoflook, uit de pers
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 20 gram rozemarijn, fijngesneden
  • 1 takje verse tijm, fijngesneden
  • 1 dl rode port
  • 2 eendenborstfilets
  • 2 el uiencompote

Bereidingswijze:

Sjalotjes en knoflook fruiten in de pan.

Voeg de paddenstoelen toe samen met de rozemarijn en tijm.

Na 5 minuten afblussen met de helft van de port en haal de pan van het vuur.

De eendenborstfilets in ruitjes insnijden aan de vetkant.

Bak de eendenborstfilets in weinig olie, vetkant eerst. In totaal ongeveer 12-18 minuten bakken.

Neem de eendenborstfilets uit de pan en laat ze rusten.

Blus ondertussen het bakvet met de andere helft van de port en voeg de uiencompote toe.

Voeg ten slotte het paddenstoelenmengsel toe en laat vervolgens nog even inkoken.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Seline zegt

    Jammie! Dat ziet er goed uit. Ik dacht altijd dat eendenborstfilet erg moeilijk klaar te maken was en dat ik dat alleen in restaurants zou eten. Nou met deze handige tips ga ik het zeker zelf eens proberen!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer