Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ei bootjes, eitjes bakken in broodjes

Dit is echt een leuk broodje voor bij het Paas ontbijt of de brunch. In plaats van een eitje op een broodje, maken we broodjes waar het eitje inzit.

0 974

Ei bootjes, eitjes bakken in broodjes – Dit is echt een leuk broodje voor bij het Paas ontbijt of de brunch. In plaats van een eitje op een broodje, maken we broodjes waar het eitje inzit. Je kunt er alle kanten mee op. Want buiten het ei, gebruik je wat je nog verder in je koelkast hebt liggen. Combineer er maar op los om elk broodje aan ieders smaak aan te passen.

Gebruik eenvoudige producten, die gecombineerd een heerlijke smaak geven.

Ik gebruik een stokbrood-bakplaat. Dan blijven de bootjes goed in evenwicht tijdens het bakken.

Ei bootjes, eitjes bakken in broodjes

Voor 4 personen

  • 4 harde broodjes
  • 4 eitjes
  • 50 g gesmolten roomboter
  • 8 kerstomaatjes
  • 150 g smeuïge geitenkaas
  • 20 blaadjes jonge spinazie
  • 4 kastanje champignons
  • zwarte peper en fleur de sel

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Snij de kerstomaatjes en champignons in vieren. Was de spinazie en droog hem goed. Verwijder eventueel de dikkere nerven en rol de blaadjes op en snij in fijne reepjes.
Hol de broodjes uit en zorg ervoor dat de buitenkant heel blijft. Smeer de binnenkant van de broodjes in met de roomboter en kruid af met peper en zout.
Kluts de eitjes los en meng de geitenkaas erdoor. Voeg de kerstomaatjes, de champignons en de spinazie toe. Kruid af met peper en zout.
Giet het mengsel in de bootjes.

Zet de broodjes een 12 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er daarna aluminiumfolie over en bak de broodjes nog eens 20 tot 25 minuten. Wil je zeker zijn dat je eitjes gestold zijn, prik er dan met een tandenstoker in.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer