Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Fazantfilet met geroosterde groenten en een dressing van peer en honing

2 3.062

Fazant wordt traditioneel vaak geserveerd met zuurkool. Maar tradities mag je breken toch? Wij denken dat hier een nieuwe traditie ontstaat. Fazant met geroosterde wintergroenten, als wortel, pastinaak, rode biet, zoete aardappel en venkel. De dressing is al eveneens helemaal van het seizoen. Peer, honing en appelazijn. Samen met een goede olijfolie wordt dit een topper op tafel.

Fazantfilet met geroosterde groenten en een dressing van peer en honing

  • 4 fazantfilet s
  • 2 wortels, snijd ze in vier reepjes in de lengte
  • 2 pastinaken, snijd ze in vier reepjes in de lengte
  • 1 gekookte rode biet, snijd in 8 stukken
  • 1 bol venkel, snijd in vier reepjes in de lengte
  • 1 zoete aardappel, snijd in 8 reepjes in de lengte
  • 1 rode ui, snijd in vieren
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 el boter
  • 2 peren, snijd in 6 reepjes in de lengte
  • 1 el honing
  • 2 el appelazijn
  • 1 bosje peterselie
  • 100 ml olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze:
Leg de groenten met de knoflook in een ovenschaal en breng lichtjes op smaak met olijfolie. Zet vervolgens c.a. 45 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.
Klop de honing samen met de appelazijn en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.
Haal de fazantfilets 30 minuten voordat het vlees de koekenpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Zorg dat de koekenpan goed heet is.
Laat boter smelten in de koekenpan totdat de boter een goudbruine kleur krijgt.
Ongeveer 2 minuten rondom bruin braden op middelhoog vuur. Daarna ongeveer 6 minuten, op laag vuur lustig laten braden.
Leg de geroosterde groenten op een bord met de peer en besprenkel met de dressing.
Snijd elke fazantfilet in 6 plakken, leg op de groente en besprenkel met de dressing.
Garneer met peterselie en serveer met knapperig brood. Genieten!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Arjo zegt

    Heb vanavond dit gerecht gemaakt voor het kerst diner.

    Smaken verschillen, en laten we zeggen dat dit gerecht niet mijn smaak is. Persoonlijk vind ik het het zonde van de fazant met die groenten en te zure dressing.

    Doe mij maar de ouderwetse traditie van fazant met zuurkool.

    1. Redactie zegt

      Inderdaad Arjo, smaken verschillen. Toch vinden we het superleuk dat je je ervaring met ons deelt. En niets mis met fazant met zuurkool hè ?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer