Feestelijke Cocktail van kwarteleitjes en tonijnmayonaise – Reserveer je mooiste borrelglaasjes voor deze feestelijke cocktail. Wie gasten krijgt is op zoek naar de lekkerste gerechtjes die niet al te veel tijd kosten en die de sfeer in één keer bepalen. Vandaag deel ik met jullie één van die makkelijke hapjes. Presenteer het als voorgerecht of aperitief. Het is een hartelijk welkom aan je gasten en het begin van een hele fijne avond.
Kaviaar en Lompviseitjes.
In het recept maken we gebruik van lompviseitjes. Dit word in de volksmond kaviaar genoemd, maar dat is het niet. Kaviaar mag namelijk alleen afkomstig zijn van de steur. Kaviaar is zo duur om een steur pas op latere leeftijd viseitjes heeft. De vis met worden gedood om deze te oogsten. Een vis kan dus maar één keer geoogst worden en dat maakt het een kostbaar product. Vandaar ook de naam het zwarte goud. Er zijn ook andere vissen die lekkere viseitjes hebben. En één daarvan is de Lompvis. Lompviseitjes zijn een goedkoper alternatief. De eitjes worden vervolgens gekleurd worden met inktvis inkt. Ze zijn overigens ook in het oranje verkrijgbaar.
Feestelijke Cocktail van kwarteleitjes en tonijnmayonaise
Voorgerecht of hapje voor 6 personen
- 6 kwarteleitjes
- 150 gram tonijn op eigen nat
- 30 gram kappertjes
- 3 a 4 ansjovisfiletjes
- een scheutje verse citroensap
- vers gemaakte mayonaise
- peter en zout
- 1 eetlepel lompviseitjes
- zongedroogde tomaat
- een paar takjes rucola
Mix de mayonaise met de tonijn, ansjovis, kappertjes en een scheutje citroensap tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Doe de mayonaise in een puntzak en leg ongeveer 3 uren in de koelkast.
Kook de kwarteleitje ongeveer 4 min in kokend water, laat schrikken en pel ze voorzichtig. Kwarteleitjes zijn namelijk heel kwetsbaar.
Opmaken
Verdeel een beetje van de mayonaise over de kleine glaasjes. Leg hierop voorzichtig een gepeld kwarteleitje. Verdeel de zongedroogde tomaatjes over de glaasjes. Op het eitje doe je een theelepeltje lompvis-eitjes en versier het met paar blaadjes rucola.
Tafel Lekker!
Hallo, ik wil dit feestelijke cocktail recept graag gaan maken maar volgens mij ontbreekt hier een ingrediënt. Foto komt niet overeen met de lijst van ingrediënten. Klopt dat? Ik zie op de foto, ik kan het niet helemaal scherp stellen, dunne sprietjes uitsteken. Wat is dat ? Ik hoop dat u mij snel antwoord kan geven want volgend weekend heb ik een feestje en wil graag pronken met jou recept.
Wij maken deze recepten zelf Rita, dus ze kloppen altijd één op één met de foto. Mogelijk kan er een extra stukje garnering op liggen en dat is het hier het geval. Gebruik wat knoflookkiemen of alfalfa om het nog net even mooier te presenteren 😉