- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Feestelijke cocktail met blue curaçao

Feestelijke cocktail met blue curaçao– Jaren geleden kreeg ik het recept in mijn handen van deze mysterieuze cocktail. Het was meteen een schot in de roos. Het is lekker fris, ziet er mooi uit en heel goed geschikt voor tijdens de feestdagen. Je hebt er heel weinig voorbereiding voor nodig en wanneer je deze cocktail serveert, zullen de ogen van je gasten gaan twinkelen.

Curaçao

Blue Curaçao werd in de 18e eeuw door de Amsterdamse distillateur Bols als ‘Blauwe Curaçao’ ontwikkeld en op de markt gebracht. De likeur is verkrijgbaar in de kleuren rood, groen, geel, blauw, oranje en kleurloos. Waarvan Blue Curaçao de meest bekende is.

Feestelijke cocktail met Blue Curaçao

Voor 4 glazen

Draai de randen van de champagne flûtes in de muntsiroop en dompel ze erna in de suiker. Schenk ¼ blue curaçao (ongeveer 1 centimeter) in de glazen en zet ze vervolgens heel koud weg in de diepvries (minstens 2 uur). Snijd de kiwi doormidden en maak kleine bolletjes met behulp van een kleine parisiennelepel. Verdeel vlak voor het opdienen een paar bolletjes kiwi over de glazen en voeg er een ijsblokje aan toe.  Verdeel de wijn over het ijs en de bolletjes kiwi.

Aperitief lekker!