Dit is een typisch zuid Frans recept voor mediterrane knoflook steaks. Heerlijk voor op de bbq of de grill, en super eenvoudig te bereiden… met de Franse slag zeg maar.
- 4 steaks
- 8 teentjes knoflook fijn geperst
- 1 eetlepel ketchup
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 takjes verse rozemarijn
- 1 takje peterselie gesnipperd
Pers de knoflook fijn en roer dit samen met de peterselie, olijfolie de ketchup peper en zout goed door elkaar.
Smeer de steaks nu aan beide zijden goed in met deze marinade, en laat ze daarna even 10 minuten rusten zodat de smaken rustig op de steak kunnen inwerken.
Laat de BBQ of grill goed heet worden, zodat als je de steak op het rooster legt deze direct dicht schroeit, na ongeveer 30 seconden omdraaien zodat ook de andere kant dicht schroeit.
Daarna nog even aan beide kanten ongeveer 6 á 7 minuten grillen voor de juiste garing.
Lees ook: Onze tips voor een perfect gebakken steak! Mals biefstukje, rare, medium of well-done
Leg onder het grillen steeds wat rozemarijn takjes op de steaks voor die typische mediterrane smaak.
Gewoon die rozemarijntakjes mee serveren, met een volle rode wijn natuurlijk om het geheel af te maken.
Savoureux.