Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Fresh Lemon pie (limoentaart)

Maak het je gasten eens zuur. Deze citroentaart zal al je gasten versteld doen staan. De uitstraling is eenvoudig maar de smaak is een beleving.

  • 130 gram witte basterdsuiker
  • 130 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 260 gram bloem

Voor de vulling:

  • 150 gram roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 5 eieren, losgeklopt
  • sap en rasp van 4 biologische of onbespoten limoenen

Klop basterdsuiker en roomboter luchtig en voeg de eieren toe. Meng er de bloem door en kneed het kruimelige geheel tot een samenhangend deeg. Maak er een bal van en leg in plasticfolie in de koelkast. Laat op laag vuur de boter smelten en roer er de suiker door. Voeg geleidelijk en al roerend de eieren toe. Voeg sap en rasp van de citroenen toe. Verwarm al roerend tot het mengsel gebonden is. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette, lage, geribbelde bakvorm met het deeg en snij de randen netjes bij. Giet de vulling erin en zet 40 minuten in de oven.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More