Frisse avocadosalade met rivierkreeftjes. Omdat verse avocado momenteel actueel is bij ons (het past prima bij de zomer) heb ik ook nog wat lekkers. Maak deze salade eens. In tien minuten klaar, lekker, fris en heel gezond. Zo zet je in die tien minuten wel een heel mooi en lekker voorgerechtje op tafel.
- 2 avocado’s (eetrijp)
- 2 citroenen
- 250 gr rivierkreeftjes
- 1 bosje verse dille
- Olijfolie
- Zwarte peper
- Zeezout
Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de dille fijn, pers de citroenen. Besprenkel de blokjes avocado rijkelijk met citroensap (zo worden ze niet bruin). Meng nu de avocadoblokjes met vers rivierkreeftenvlees en de gesnipperde dille. Meng het overige vers geperste citroensap met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de salade. Verdeel het over vier bordjes en serveer.