Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Frisse, groene lente smoothie

Komen je vrienden langs, of komt de buurvrouw even aanwaaien? De smoothie biedt altijd een uitkomst. Even wat verse ingrediënten in je blender, een minuutje draaien en je verse smoothie staat al klaar.

0 783

Frisse, groene lente smoothie – Met de komst van het voorjaar worden we weer blij van de nieuwe groenten en fruit soorten van het seizoen. Je kunt er niet genoeg van in huis hebben vinden wij. Het levert weer volop inspiratie voor een verse voorjaarssalade, maar ook voor verse sappen en smoothies.

Komen je vrienden langs, of komt de buurvrouw even aanwaaien? De smoothie biedt altijd een uitkomst. Even wat verse ingrediënten in je blender, een minuutje draaien en je verse smoothie staat al klaar. Terwijl de temperaturen stijgen praten jullie aan de tuintafel samen bij onder het genot van een verse smoothie. Hoe leuk wil jij de lente beginnen.

Frisse, groene lente smoothie

groene-smoothieMet de eerste voorjaarsgroenten maak je al een geweldige smoothie. De tijd dat zomerfruit nog niet geoogst is, maar er al wel verse spinazie is. Heerlijk en daar gaan we dan ook direct maar even iets mee maken. Geen gedoe, maar gewoon even snel genieten van deze groene smoothie.

  • 2 groene appels (granny smith)
  • 1 komkommer
  • 150 gram spinazie
  • 1 citroen
  • wat verse citroenmelisse

Snij de appel in parten, verwijder het klokhuis maar laat de schil er lekker aan zitten. Daar zitten tenslotte alle vitaminen onder. Snijd de komkommer in kleine stukken. Doe spinazie, komkommer, appel en de blaadjes van een takje citroenmelisse (munt mag ook) in je blender en laat even draaien. Breng naar behoefte op smaak met het sap van een halve uitgeperste citroen.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer