Recepten om zelf te maken



Frisse salade met bleekselderij

Frisse salade met bleekselderij

Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas – Een persoonlijke favoriet vandaag. Met het zonnetje in aantocht krijgen we weer zin in verse salades. Het eerste dat dan bij je opkomt zijn de bladsalades. Gelukkig worden salades steeds vaker ook anders gezien. Onderstaand recept is zo’n voorbeeld. Helemaal geen nieuw recept, maar wel puur, vers en zo’n salade waar je gewoon verrassend mee voor de dag kunt komen.

Met een stukje gerookte of gepocheerde kip of vis maak je er een feestelijke lente maaltijd van. Tover de salade binnen no time om in een pastasalade. Even wat pasta koken, af laten koelen en erdoor scheppen.  Denk je al aan de barbecue? Ook dan kun je de fruitige bleekselderijsalade met of zonder pasta, als bijgerecht serveren.

OP=OP

Bewaren? Die kans krijg je waarschijnlijk niet. Je gasten zullen hier direct op aanvallen. De pure en rijke smaak geeft al snel dat bekende feel good gevoel. Grote kans dat die schaal zo leeg is. Let op, je kunt de salade beter niet bewaren. Ananas en yoghurt gaan niet goed samen. De combinatie is heerlijk, maar bewaren? Liever niet!

Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 appel
  • ¼ verse ananas
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • handje walnoten

Was de bleekselderij en snij deze in dunne schijfjes. Maak de ananas schoon en snij er dunne partjes van ongeveer even groot als de bleekselderij. Snij van de appels lucifers, schil deze niet want het geeft een mooi fris accent in de salade. Maak een sausje door de yoghurt met de mayonaise en de kerriepoeder te mengen. Breek de noten in stukjes en meng alles losjes door elkaar.

Tafel lekker




Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*