- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Frisse salade met courgette en gamba’s

Frisse salade met courgette en gamba’s – Courgette is een heerlijk groente vol vezels maar toch licht verteerbaar. Duidelijk zichtbaar is dat de courgette familie is van de komkommer, hoewel een komkommer veel sappiger is dan een courgette. Courgette kan gegrild, gebakken, gekookt, gestoomd maar ook rauw in een salade gegeten worden. Een heel veelzijdige groente dus die in veel gerechten past. De courgette heeft zelf een niet al te sterke smaak en kan dus heerlijk op smaak gebracht worden met diverse dressings en/of kruiden.

Let er bij het kopen van een courgette altijd op dat de schil gaaf is en nog stevig aanvoelt en mocht je hem niet direct gebruiken bewaar hem dan op een koele plaats maar liever niet in de koelkast, op deze manier is de courgette zeker een week houdbaar.


Frisse salade met courgette en gamba’s

Voor een salade voor 4 personen heb je nodig;

Meng in een kommetje de olijfolie, één teen geperste knoflook, de rasp en het sap van een halve citroen en 1/4 van het pepertje door elkaar tot een dressing. Snijd met een dunschiller de courgette tot dunne plakken, stapel de plakken op elkaar en snijd er met een scherp mes dunne slierten van. Snijd de radijs ook in dunne plakjes.

Verhit in een koekepan wat olie met één teentje geperste of fijngesneden knoflook en de rest van het rode pepertje, laat de olie niet te heet worden anders verbrand de knoflook en gaat hij bitter smaken. Bak hierin de garnalen 3 minuten tot ze mooi roze kleuren en besprenkel ze als ze uit de pan zijn met de overige citroensap.

Doe de courgette en radijs op een bord of in een schaal, schenk de dressing hierover en meng even door elkaar zodat de dressing goed door de courgette heen gemengd is. Leg als laatste de garnalen op de salade.

Tafel lekker !