Als dit niet een gezonde start van 2010 is weten wij het ook niet meer. En laten we je van te voren maar garanderen, dit is niet alleen gezond. Wat het dan wel is horen we graag een keer van je als je dit gerecht gemaakt hebt.
- 2 grote aardappelen
- 1 stevige appel zoals Granny Smith
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- peper
- zout
- 1/4 theelepel suiker
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- 1 eetlepel notenolie
- 1 eetlepel zonnebloemolie of maisolie
- appelboor
Boen de aardappelen schoon. Kook de aardappelen in de schil in ca. 20 minuten beetgaar. Pel ze direct en snij ze in plakken. Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij ze in dunne schijven. Meng de azijn met de peper het zout, de suiker, de bieslook en beide oliesoorten en schep hier de schijven aardappel en appel voorzichtig doorheen. Serveer de salade direct(lauw of koud) als bijgerecht.per persoon ca. 50 gram fruit.