Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Frittata; Omdat je niks weg wil gooien

De ingrediënten voor deze frittata heb jij hopelijk altijd al in je koelkast staan. We gooien niets weg, maar zetten een prachtige frittata op tafel.

Frittata; Omdat je niks weg wil gooien – Een frittata is een Italiaans eiergerecht, een soort omelet, ontstaan uit armoede. Het is heerlijk voor een lunch of lichte maaltijd, maar in kleine stukjes gesneden ook koud erg lekker als borrelhapje.

Je kan er heerlijk je restjes in verwerken. Als basis heb je natuurlijk je eieren, dit vul je aan met pasta of gekookte aardappelen en groenten zoals bijvoorbeeld prei, tomaat, boontjes, erwten, uien of net wat je hebt liggen. Snijd deze in mooie stukjes, die niet te grof zijn, maar zo dat je wel nog kan zien wat het is. Je kan hier dus bijvoorbeeld je restjes gekookte boontjes voor nemen. Is je groente nog niet gaar? Roerbak je groenten dan eerst. Het bakken gaat het beste in een koekenpan met een anti aanbaklaag waar een deksel op past. Heb je geen passende deksel dan dek je de pan af met aluminiumfolie. De frittata moet al naar gelang de dikte ongeveer 15 tot 30 minuten garen, dit gaat met deksel erop iets sneller. Ook is de deksel handig om de koek te draaien, maar met een groot bord lukt het ook.

Frittata; Omdat je niks weg wil gooien

  • 6 eieren
  • 100 gram gekookte aardappels of pasta
  • 1 rode ui
  • stukje prei
  • 50 gram spekblokjes
  • hand vol kerstomaatjes
  • 50 gram slagroom
  • bieslook
  • peper/zout
  • rucola
frittata (2)

Bak de spekblokjes uit en voeg er de in ringetjes gesneden prei en ui aan toe. Bak dit even kort door. Klop de eieren in een kom los met room, zout en peper naar smaak. Voeg er de spekblokjes en het groentemengsel aan toe. Verwarm een beetje zonnebloemolie in de pan en giet er het eimengsel in de pan. Verdeel er de kerstomaatjes over en dek de pan af met een deksel of folie. Zet het vuur laag en laat het ei stollen. Kijk na een kwartiertje en als het ei niet meer vloeibaar is schuif je de frittata op de binnenkant van je deksel of op een bord. Leg nu de pan er omgekeerd op en draai dit samen snel om. Laat dit nog eventjes bakken en schuif de frittata op een bord. Garneer met rucola en wat kerstomaatjes.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X