• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Frozen yoghurt barks met fruit en/of noten

Verantwoord snoepen met yoghurt en vers fruit

door Connie Derks
in Recepten
0
0
frozen yoghurt barks

Frozen yoghurt barks – een verfrissing van yoghurt met fruit, een ijsje waar je als ouder ja tegen zegt.

IJsjes

Wie lust er nu niet graag een ijsje? Maar veel ijsjes zitten bomvol suiker en bevatten de nodige calorieën. Wanneer je heel even de tijd neemt en deze yoghurt barks maakt dan heb je ijsjes die een stuk gezonder zijn. Je gebruikt een lekkere yoghurt die je bestrooit met fruit, noten en/of granola. Frozen yoghurt bars kan ieder kind maken zo makkelijk is het. Het moeilijkste is het wachten tot het bevroren is.

Frozen yoghurt bars kan ieder kind maken zo makkelijk is het.

Frozen yoghurt bars; Welke yoghurt?

Je kunt in principe iedere yoghurt voor deze frozen yoghurt barks gebruiken echter, hoe voller de yoghurt hoe beter de structuur. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van Griekse yoghurt deze is mooi vol van smaak en heeft een stevige structuur. Gewone volle yoghurt of een vruchtenyoghurt kan natuurlijk ook, maar hoe minder vet de yoghurt bevat hoe meer kristallen de barks zullen hebben.

Zoet zoeter zoetst

Hoe zoet je je barks wil hebben ligt helemaal aan jezelf. Je kunt de yoghurt naturel gebruiken. Houdt je echter van zoetigheid dan zou je er een lepeltje of meer honing aan toe kunnen voegen om het op smaak te brengen. Een heel klein scheutje limonadesiroop of vruchtensap zou ook kunnen maar dit zorgt wel weer voor meer kristalvorming op de frozen yoghurt bars.

Welk fruit

Door bovenop zoet fruit te gebruiken krijg je ook een mooi contrast in de smaak. Wanneer je bijvoorbeeld aardbeien gebruikt kun je deze het beste in dunne plakjes snijden. Een hele bevroren aardbei in je mond is niet echt lekker, een schijfje echter wel. Frambozen hebben een losse structuur deze kun je wel heel laten net als bosbessen. Schijfjes banaan of plakjes druif of mango zijn ook erg lekker op de frozen yoghurt barks. Appel of peer zijn niet geschikt deze bevatten te veel water en hebben een rare structuur na het bevriezen. Gedroogd fruit zoals dadels, vijgen, rozijnen of abrikozen zijn ook zeer geschikt. Deze worden niet heel hard omdat ze minder vocht bevatten en best veel (fruit)suikers.

Frozen yoghurt bars met granola of noten

Wanneer je het lekker vind kun je ook granola, muesli, cruesli of noten toevoegen, besef wel dat cruesli erg veel suiker bevat. Noten kun je het best in niet al te grote stukken gebruiken dat is wat prettiger.

Frozen yoghurt barks

Porties: -
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gram fruit naar wens
  • noten of granola naar wens

Bereidingswijze van dit recept

Neem een klein bakplaatje of ovenschaal welke in de diepvries kan. Leg hierin een stuk bakpapier. Zorg dat de zijkanten ook bekleed zijn met bakpapier. Meng de yoghurt eventueel met honing naar smaak. Verdeel de yoghurt in een gelijke laag van ongeveer 1 cm over het bakpapier. Verdeel er het (gesneden) fruit en eventueel de noten en granola overheen. Zet 2 uur in de vriezer. Haal de plak yoghurt van het bakpapier en breek of snij dit in stukken. Serveer de frozen yoghurt barks direct of bewaar in een afsluitbare doos in de vriezer tot gebruik.

Tafel lekker!!

Tags: FruitKinderen receptenZuivel - Yoghurt
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Appel citroen plaatcake recept
Cake

Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

jam koekjes bakken 162918
Koekjes

Jam koekjes; Verras je valentijn met zelfgemaakt lekkers

Labneh, een romige yoghurt dip uit Libanaon- met za'atar
Bijgerecht

Labneh, een romige yoghurt dip uit Libanaon

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje
Bijgerecht

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout kennen we nauwelijks meer maar is echt een lekker bijgerecht. Als warme maaltijd met aardappelen en sla, of met...

Lees verder
Mango mousse

Mango mousse

Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen