Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Fruit van de grill

0 1.236

Je kan natuurlijk gewoon wat fruit aan een spies rijgen en op de grill leggen, maar deze tips maken van jou gerecht een perfecte combinatie van smaak en kleur. Maak ook eens zelf een marinade voor fruit met rum bijvoorbeeld… mmmmh

Fruit is perfect voor de grill omdat het zo makkelijk is te bereiden. Fruit is in principe opgebouwd uit water en suiker, en door te grillen kunt U de smaken concentreren door het verdampen van het water en het karameliseren van de natuurlijke suikers.

Hard fruit zoals appels peren en ananas zijn het makkelijkst om te grillen omdat zij hun vorm en textuur tijdens het grillen. Zachter vruchten zoals perziken pruimen en mango’s worden snel zacht en papperig, en hebben heel wat meer aandacht nodig op je bbq.

Hoe dan ook, kies een verse stevige vrucht die bijna zo goed als rijp is om de beste textuur tijdens het grillen te behouden.

De meeste vruchten kunt U het beste doormidden snijden en de pitjes en/of kroost verwijderen. Laat gerust het vel  of de huid zitten, dit helpt om het fruit bijelkaar te houden. Grotere vruchten moeten in plakken worden gesneden zodat het vuur overal bij het vruchtvlees kan.

Zodra U het fruit heeft gesneden, laat het dan 20 a 30 minuten weken in koud water met een theelepeltje citroensap (om de kleur te behouden) zodat er extra water wordt geabsorbeerd in de vrucht die daardoor sappiger blijft op de grill.

Het beste is om het fruit op een middel hoog vuur te grillen. Zorg dat je rooster goed schoon is want de smaak van overgebleven braadvet zal zeker de smaak bederven.

Smeer je rooster licht in met boter in plaats van olie, omdat olie vaak te sterk is van smaak voor bij fruit.

Om wat extra smaak te creëren kunt U tijdens het weken van het fruit wat kruiden zoals bijvoorbeeld nootmuskaat, piment, kruidnagel of gember toevoegen. Kaneel is héél erg lekker bij appels bijvoorbeeld.

Om echt iets speciaals toe te voegen kan je met behulp van wat drank je eigen marinade maken, door je favoriete kruiden te mengen met je favoriete alcohol. Een mengsel van rum, bruine suiker, kaneel en nootmuskaat maken een heerlijk feest van ananas schijven met vanille ijs als topping. Ook mooi om je gasten te imponeren, want de rum zal zorgen voor leuke steekvlammetjes waar je natuurlijk voorzichtig mee moet zijn.

Laat Uw fantasie de vrije loop, en je zult zien wat een geweldige aanvulling gegrilde vruchten kunnen zijn.

 

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More