Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Fruitjenever van rode grapefruit en sinaasappel

Fruitjenever is vooral in België bekend en dan met name de citroenjenever. Wij maken deze keer een variant met rode grapefruit en sinaasappels.

1 1.003

Fruitjenever van rode grapefruit en sinaasappel – Fruitjenevers worden voornamelijk in België gedronken. Het wordt gemaakt door simpelweg vers geperst sap en suiker aan pure jenever toe te voegen en de tijd zijn werk te laten doen. De meest bekende soort is de citroenjenever. Wij gingen aan de slag met rode grapefruit en sinaasappels. Fruitjenever drink je het beste goed gekoeld.

Fruitjenever van rode grapefruit en sinaasappel

Pers de sinaasappels en grapefruits uit. Verwijder de pitten en schenk het sap met het losgekomen vruchtvlees in een grote pot die je kunt afsluiten. Voeg de jenever toe samen met de suikerklontjes. Schud alles goed door elkaar. Zet minimaal 7 dagen tot maximaal 10 dagen op een donker plaats. Schud de pot regelmatig goed zodat de suikerklontjes mooi oplossen. Giet het mengsel na de rustdagen door een zeef met kaasdoek om alles te ontdoen van onzuiverheden. Giet in een mooie fles en laat afkoelen in de koelkast.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Ben Vlietstra zegt

    Nooit geweten dat fruitjenever zo makkelijk te maken was ! Ik ga meteen aan de slag.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More