- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Fruitsalade in een glaasje

Fruitsalade in een glaasje – Fruitsalade doet het altijd goed als toetje. Zeker als je er nog wat extra smaakmakers aan toe voegt. Een beetje limoensap, wat verse munt, een lepeltje vanillesuiker… en om het helemaal af te maken nog een topping van wat fijngehakte nootjes, zoals hier pistachenootjes. Heb je al trek gekregen?


Fruitsalade in een glaasje

Nodig voor 4 personen:

Was de limoen grondig en rasp de schil met een fijne rasp. Doe het geraspte schilletje in een kom. Knijp de limoen uit en voeg het sap toe. Zo kun je steeds het fruit door het sap roeren en blijft de kleur (vooral van de appel en de peer) mooi.

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes en voeg toe. Schil de peer en snijd in stukjes en voeg toe. Roer het fruit even goed door. Snijd ook de ananas in stukjes en voeg toe. Snijd de sinaasappel en grapefruit door de helft en snijd er met een grapefruitmesje voorzichtig de partjes uit. Voeg ze toe aan de salade. Schil de kiwi’s, verwijder het harde kontje en snijd ook in blokjes. Voeg toe. Hak nu de munt fijn en voeg toe. Roer alles met de suiker nogmaals goed door.

Houdt de salade koud tot gebruik. Schep de salade in mooie glaasjes en voeg op het laatst nog een paar granaatappelpitjes toe en wat fijngehakte pistachenootjes.

Tips: variëren met fruitsalade

Je kunt op dit recept eindeloos variëren.