Pasta, lekker met verse ingrediënten, ook in deze tijd van het jaar. De nieuwe oogst peren verwerken we in een fusilli samen met verse gorgonzola. Lekker vers en toch binnen een half uur op tafel.
- 350 gram fusilli
- 200 gram kipfilet
- 2 peren
- 100 gram gorgonzola
- 3 flinke lepels room
- 2 koffielepels geroosterde amandelen
- zout en peper
Kook de fusilli in kokend water, met wat zout, beetgaar. Spoel de pasta in lauw water en laat uitlekken. Doe over in een schaal.
Snij de kipfilet in blokjes en bak de kip gedurende 15 minuten goudbruin en gaar. Kruid de kip met zout en peper. Laat vervolgens afkoelen.
Snij ondertussen de peren in kleine blokjes (zelfde grootte als de kipblokjes). Meng peren, kipblokjes en amandelen door de pasta.
Roer de gorgonzola glad met de room en schep door de pasta. Schep goed om en serveer een geweldige pastasalade.
Lekker met spinazie basilicum salade met parmaham