Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pittige bataat partjes uit de oven

Pittige bataat – of zoete aardappel – partjes uit de oven zijn heel eenvoudig te realiseren en smaken heerlijk bij een stukje vlees of vis. Mét recept van een lekkere bijpassende gezonde yoghurt dip.

0 836

Pittige bataat partjes uit de oven – Bataten of zoete aardappelen zijn een knolgroenten met een bijzondere, unieke en zoete smaak. De zoetheid lijkt op die van een wortel, maar de substantie eerder op pompoen. Bataten kun je prima klaar maken in de oven. Je hoeft ze alleen maar te schillen, te mengen met wat kruiden en olie en laat de oven verder maar zijn werk doen. Deze pittige bataat partjes met een frisse yoghurt dipsaus passen lekker bij een stukje vlees of vis.

 


Pittige bataat partjes uit de oven

  • 2 à 3 bataten
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • een handjevol takjes tijm
  • mespuntje chilipoeder (naar smaak)
  • eventueel 1/2 tl kurkumapoeder
  • peper en zout

Schil de bataten met een dunschiller of een aardappelmesje. Snijd ze vervolgend in vrij platte parten met een koksmes. Te dikke stukken hebben namelijk meer tijd nodig in de oven om gaar te worden. Zorg er ook voor dat alle stukken min of meer even dik zijn, zodat ze tegelijkertijd gaar worden.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat of gebruik een grote ovenschaal, die je een beetje invet. Meng de olijfolie, paprikapoeder en chilipoeder (en evt. het kurkumapoeder) in een kom. Voeg de partjes bataat toe en schep ze om zodat ze volledig bedekt zijn met het mengsel.

Leg de partjes uit elkaar op de bakplaat/ovenschaal. Haal de tijmblaadjes los en strooi ze er over. Breng op smaak met peper en zout en bak ze in +/- 40 minuten. Zet de oven eventueel iets lager indien de randen te hard gaan.

Pittige bataat, yoghurt sausBijbehorende yoghurt dipsaus

  • 100 ml volle, romige (Griekse) yoghurt
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 1 el citroensap
  • Halve of hele (lekker pittig!) rode peper, fijngehakt (zonder zaadlijsten!)
  • 15 gr. peterselie, fijngehakt
  • snufje zout

Doe de yoghurt in een schaal en sprenkel er een beetje zonnebloemolie overheen. Voeg het citroensap en een snufje zout toe en meng goed door. Strooi de peper en peterselie over de yoghurt.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer