- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Gamba’s gesmoord in knoflook

Gamba’s gesmoord in knoflook – Dit hapje is een echte klassieker, geen tapasmenu zonder deze heerlijke gamba’s. De eenvoud van dit hapje is dat wat hem siert, naast de heerlijke smaak uiteraard. Een gamba heeft vaak echt niet meer nodig dan wat knoflook, olie en eventueel citroen, om heel lekker te zijn.  Snel, makkelijk en lekker dat is toch wat we willen. Laten we het daarom ook niet moeilijker maken dan het daadwerkelijk is, je gasten zullen smullen van dit heerlijke hapje terwijl het jou relatief weinig moeite heeft gekost, met andere woorden een groots resultaat voor weinig inspanning.


Gamba’s gesmoord in knoflook

Pel de gamba’s en verwijder het donkere darmkanaal, haal de kop eraf maar laat de staart zitten. Dep ze vervolgens goed droog.

Het darmkanaal kan het best verwijderd worden door met een scherp mesje een snede te maken van kop tot staart. Trek het darmpje er vervolgens met de punt van en mes uit.

Snijd de knoflook en de rode peper in fijne, dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en voeg de rode peper en de knoflook toe. Fruit het iets aan maar zorg dat de knoflook niet te bruin kleurt, dit maakt hem bitter van smaak. Voeg de gamba’s toe en bak deze tot de mooi roze zijn. Schep de gamba’s uit de olie en leg ze in een schaaltje, schenk er een klein beetje van de olie bij. Besprenkel ze met citroensap en strooi er de peterselie over. Eventueel kun je er een stukje brood bij serveren om mee in de olie te dippen.

Voor dit recept kun je overigens elke grootte en iedere soort garnaal gebruiken of probeer eens rivierkreeftjes of langoustine. Zo maak je van dit Spaanse gerecht een mooie lokale versie.

Links in dit recept:
  1. gamba’s: https://lekkertafelen.nl/special/gambas/
  2. online bestellen: https://vis-winkel-online.nl/?s=gamba