Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gamba’s met knoflook

0 3.082

Gamba’s, je lust ze of je lust ze niet. Je probeert het, of je probeert het niet. Maar als je ze met onderstaande receptuur op smaak brengt zul je heel wat mensen over de streep kunnen trekken. De officiële naam voor dit gerechtje is Gambas al Ajilo

  • 12 rauwe gamba’s
  • 4 eetlepels olijfolie, extra vièrge
  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1/2 – 1 rode peper
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout

Pel de gamba’s maar laat het staartje zitten. Snijd de gamba’s op de rug heel licht in en verwijder de zwarte ader.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de peper heel zachtjes 2 minuten. Leg de gamba’s in de hete olie en bak ze ca. 3 minuten op matig hoor vuur tot ze mooi roze zijn, schep ze regelmatig om. leg de gamba’s op een schaal. Roer het citroensap, de peterselie en naar smaak peper en zout door het bakvet. Schenk dit over de garnalen.

Serveer de garnalen lauwwarm en geef er kanpperig stokbrood bij.

Keuken: Spanje

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer