Voorjaar proeven? Dat doe je zo! Op heel eenvoudige wijze maak je deze loempia’s met de smaak van het voorjaar.
- 1 pakje rijstvellen
- 150 gram cocktailgarnalen
- 2 wortelen (4 bospeentjes)
- 1 komkommer
- 100 gram sojascheuten
- 1 bosje koriander
- 1 bosje basilicum
- 4 eetlepels sojasaus
Hak de koriander fijn. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij hem in 8 cm lange, fijne staafjes. Rasp de wortelen. Verwijder de staartjes van de garnalen en halveer ze in de lengte. Besprenkel de garnalen met sojasaus. Week de rijstvelletjes enkele seconden in warm (niet kokend) water en laat ze uitlekken. Leg de rijstvelletjes open op het werkvlak. Leg 4 halve garnalen midden op het vel. Leg er wat komkommerreepjes, sojascheuten en geraspte worteltjes op. Bestrooi met koriander en leg er een blaadje basilicum op. Vouw eerst de onderzijde van het vel over de vulling. Vouw dan de zijflappen dicht. Rol het verder strak op en snij één zijkant open. Serveer meteen.