Gebakken appel op brood – eenvoudig maar erg lekker lunchen doe je door brood te beleggen met puur Hollands fruit.
Verwennen met Hollands fruit bij de lunch
Iedereen houdt van een lekkere lunch, het hoeft niet altijd uitgebreid of luxe te zijn als de smaak maar goed is. Lunch eens met gebakken appel op brood, dan heb je een betaalbare en lekkere lunch. Echt lekker lunchen kan zo eenvoudige zijn. Dikke plakken appel bakken in een beetje roomboter op een stevige snee brood besmeerd met oer-Hollandse appelstroop. Allemaal echt pure smaken en samen maken ze er een geweldig smakelijke lunchboterham van. Wees gewaarschuwd, als je dit maakt, zal je gezin vragen om meer. Zorg voor genoeg brood en voor heel veel lekkere Hollandse appels dus.
4 ingrediënten en 15 minuten en je regelt een heerlijke en gezonde lunch
Met een stevige appel maak je heerlijke gebakken appels
Natuurlijk kiezen we voor echte Hollandse appels. Koop ze rechtstreeks bij de boer of op de markt, in de late zomer heb je delcorf die zijn echt superlekker om te bakken, maar een elstar of jonagold is hiervoor ook perfect. Ga liever niet voor de goudrenet. Die is wel erg lekker, maar die valt nogal makkelijk uit elkaar en voor je het weet is het appelmoes.
Een beetje extra aandacht voor het brood
De ene boterham is de andere niet, als je gebakken appel op brood maakt, kun je het beste kiezen voor echt lekker en stevig brood waar je zelf lekker dikke plakken van snijdt. Die besmeer je aan een kant met echte boter en bak je, voordat je de gebakken appels maakt, eerst in de pan zodat het een krokant korstje krijgt.
Appelstroop is pure smaak op je boterham
Bij gebakken appels op brood hoort natuurlijk ook appelstroop. Dit is een ingekookte stroop van heel veel appels en zorgt ervoor dat je nog meer appel proeft.
Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem
Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!
Gebakken appel op brood
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 appel (delcorf)
- 1 dikke snee boerenbrood
- een klontje roomboter
- appelstroop
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gebakken appel op brood:
Schil de appel en steek er met een appelboor het klokhuis uit, snijd er plakken van minimaal 1 cm dik van. Heb je geen appelboor? Snijd de appel dan in partjes.
Besmeer een dikke snee brood aan een kant met roomboter en bak het brood in een koekenpan tot het mooi bruin en krokant is. Eerst de beboterde kant en daarna de andere kant. Leg de snee brood op een bord. Doe een klontje boter in de pan en leg de appels er netjes in. Bak de appels goudbruin en gaar. Probeer om de appels maar een keer te draaien, zo worden ze het mooiste bruin en gaan ze niet zo snel stuk.
Besmeer tijdens het bakken van de appels het brood met appelstroop. Beleg het brood royaal met de gebakken appel en smullen maar.
Tafel lekker !!
The heading noemde appel met bloedworst, maar het recept is nergens te vinden.
Dat klopt Lidy, onze fout. Morgenochtend om 8 uur staat er appel met bloedworst online.
(H)eerlijke gerechten…vooral de vegetarische zijn smakelijk smullen..😊
Dank je voor dit mooie compliment.