Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gebakken gemarineerde Dorade uit de oven

0 1.955

Gebakken gemarineerde Dorade uit de oven. Het is zomer en ook dat is te merken bij de verse visboer. Buiten het normale assortiment zag ik verse Sardientjes, mooie wilde Dorades, wilde Zeebaars, verse Makrelen en verse inktvis liggen en ze vonden gretig aftrek onder de viseters. Zelfs de eerste verse Zeeuwse Mosselen waren er al ! Niet moeilijk kiezen, maar de wilde Dorades zagen mij er te mooi uit. Van alles wat genomen dus behalve de Makrelen en de Zeebaars want die vang ik zelf wel. Dit recept is doodsimpel met die lekkere marinade. Tijdens het bakken trekken die smaken helemaal in de verse Dorades. Nog even voor de leken, maar Dorade is zee Brasem, meeste wordt gekweekt. Wilde zijn veel lekkerder. Het visvlees is stevig ongeveer vergelijkbaar met duurdere Zeebaars.

  • 2 verse Dorades
  • 2 citroenen (in plakjes)
  • 6 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 el kappertjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 el sojasaus

Neem een kleine braadslede, bekleed die met bakpapier. Was de vissen goed en kijk of de vishandelaar ze goed heeft schoongemaakt. Leg ze op het bakpapier. Snijd de citroenen in plakjes, doe wat in de buik van de vis en leg de andere plakjes citroen op de vis. Meng de olijfolie, knoflook, sojasaus en de kappertjes en doe dit lekkere sapje over de vis. Zet de slede met de vis in een voorverwarmde oven van 150 graden (beslist niet hoger) en bak ze in ongeveer 40 minuten gaar. De gaarheid hangt af van de dikte en de grootte van je visjes. Lekker met tomatensalade, vers stokbrood en/of wat gebakken verse jonge krieltjes.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer