Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gebakken hazenrugfilet

Gebakken hazenrugfilet  met een portsaus, gepocheerd appeltje met cranberrysaus en gebakken witlof. Een eenvoudig maar lekker recept voor de feestdagen.

2 18.902

Gebakken hazenrugfilet – Alhoewel je misschien verwacht dat een haas het hele jaar door dezelfde smaak heeft, komt vooral in de maanden november en december de echte wildsmaak naar boven. Het beest heeft zich de hele zomer volgegeten met groene blaadjes en kruiden en dat proef je.

De hazenrug is het meest malse deel van de haas en daarmee meteen ook het meest prijzige. Geen gerechtje dat je zomaar op tafel zet. En net zoals alle andere soorten vlees, die je warm bereidt, houdt het er niet van vanuit de koelkast zo in de pan gedaan te worden. Haal de filets dan ook ruim van te voren uit de koelkast en laat ze op keukentemperatuur komen.

Hazenrugfilet vraagt echter wel een minimum aan werk en het is dan ook zeker een gemakkelijk gerechtje. Zorg ervoor dat je de bijgerechten al zo goed als klaar hebt en ga niet nog even snel de groenten snijden terwijl de haas in de pan ligt. Een mooi rosé stukje wild met een stevig glaasje rode wijn, dat smaakt altijd geweldig!

Wat ben ik blij dat het wildseizoen er weer is!


Hazenrugfilet (3)Gebakken hazenrugfilet

Vleesgerecht voor 4 personen

Laat in een braadpan de boter hazelnoot bruin worden. Kruid ondertussen de filets aan beide zijden met peper en zout.

Bak de hazenrugfilets in 3 minuten om en om goudbruin. Laat ze dezelfde tijd rusten onder aluminiumfolie. Snij ze in sneetjes van 1,5 cm schuin aan.

Ik heb de hazenrug geserveerd met een portsaus (zie onder) en er een  gepocheerd appeltje met cranberry saus en gebakken witlof bij geserveerd

Portsaus; Een romige saus bij goed vlees of wild

Deze saus is heerlijk bij bijvoorbeeld wild of een biefstuk en kan je al enkele uren vooraf klaar maken.

Om deze portsaus heerlijk romig te maken, wordt gebruik gemaakt van klontjes roomboter. Zorg er voor dat de klontjes roomboter ijskoud zijn, je mag ze gerust in de diepvries stoppen en deze er net voor gebruik uit halen.

Klik hier voor het recept

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. heidi kyndt zegt

    Wat een heerlijk mooi bord !!

    1. Mireille zegt

      Dank je wel Heidi. Super van je hier ook te mogen zien. Laat maar weten of je hier iets lekkers vindt! Grtjs. Mireille

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer