Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gebakken kippenvleugels met Hoisinsaus

0 863

Gebakken kippenvleugels met Hoisinsaus. Lekker gebakken kippenvleugels, neem wel die van scharrelkippen want die zijn lekker vet. Deze zijn helemaal lekker, maar dat komt door de marinade want wilde spelen met Hoisinsaus en dat is prima gelukt. Smaakt prima bij je Nasi  of Bami Goreng of zo om weg te kluiven bij de borrel. Neem altijd kip van goede kwaliteit.

Nodig voor Gebakken kippenvleugels met Hoisinsaus

  • 16 grote kippenvleugels
  • 1 el honing
  • 6 el hoisinsaus
  • 3 el heet water
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 el lente ui (heel fijn)
  • 1 el verse gember (fijn)
  • 1 t zeezout
  • ½ t zwarte peper

Zo maak je Gebakken kippenvleugels met Hoisinsaus

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 160). Neem een bakplaat, bekleed die met aluminiumfolie. Maak de marinade van de honing, de hoisinsaus, knoflook, lenteui, gember, zout, peper en warm water (zo blijft die honing vloebaar). Marineer kippenvleugels ongeveer 20 minuten voor en plaats ze dan op de folie op de bakplaat. Zet in het midden van de oven en bak ze nu 30 minuten. Smeer ze af en toe in met een restje marinade. Zet de oven dan uit en zet hem op de grillstand. Zo geef je de kip een tikje en krijgt hij zijn mooie kleurtje. Wel af en toe omdraaien zodat het niet kan verbranden en weer even wat marinade erop smeren. Doe de kip in een schaal als ze goed gaar zijn en serveer bij de maaltijd. Uitstekend bijgerecht bij heerlijke nasi of bami goreng.

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer