- ± 150 gram zalm filet
- zout en peper
- 1 dl crème fraîche
- 1 klein glas witte wijn
- 1 klein sjalotje
- 1/2 eetlepel boter
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- boter
Pel en snipper het sjalotje en fruit deze glazig in de boter. Blus af met de wijn en laat dit inkoken tot je nog 1 eetlepel vocht over hebt. Zeef het vocht en doe dit terug in de pan. Voeg de creme fraiche hierbij en laat de saus koken tot deze dikker wordt. (± 5-10 minuten). Maak de saus op smaak af met zout en peper. Voeg de fijngesneden bieslook toe (van het vuur af).
Bestrooi de vis met peper en zout en bak de vis in weinig boter aan beide zijden 2 minuten. De zal moet van binnen nog rosé zijn !. Leg de vis op de borden en giet wat van de saus hierover. Serveer de rest van de saus apart.
Voor hoeveel personen is dit gerecht?
Dit is voor twee kleine of één grote eter(s) marit ?