Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Verse gedroogde tomaatjes en een verrukkelijke pesto

0 814

Potjes en pakjes zoveel mogelijk afzweren? Dan moet je ook eens gaan voor deze verse gedroogde tomaatjes. Een echte smaakexplosie en de basis voor een verrukkelijke pesto.

  • Verse Hollandse tomaten naar keuze. Cherrytomaatjes mag ook.
  • Verse kruiden (varieer met bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, koriander, peterselie of dille)
  • olie

Tomaten in kwarten snijden. (Cherrytomaatjes kun je heel laten). Leg de kwarten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Leg er de kruiden op. Sprenkel er olie over en laat het geheel in een op 80 graden voorverwarmde oven in ca. 3 uur drogen.

Cherrytomaatjes kun je ook heerlijk poffen in de oven. Leg ze in een schaal, besprenkel ze met wat olie en laat ze in een kwartiertje op 160 graden heerlijk zoet van smaak worden.

En zo maak je daar zelf een verrukkelijke pesto van:

  • 4 eetlepels van je zelf gedroogde tomaten
  • stukje parmezaanse kaas (100 gram)
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • wat basilicum
  • olijfolie

Rooster de pijnboompitjes kort in een hete en droge koekenpan. Doe je zelf gedroogde tomaatjes in een keukenmachine. Rasp er de parmezaanse kaas over. Voeg de geroosterde pijnboompitjes en de basilicum toe. Even fijnmalen (let op, het hoeft geen pap te worden). Dan in kleine straaltjes de olie toevoegen tot de gewenste dikte ontstaat.

Extra tip:

Bak ondertussen een ciabatta af. Laat iets afkoelen en snijd in repen. Besprenkel met wat goede olie (knoflookolie). Schep op elk reepje een beetje van de pesto en leg er een plakje coburger of gandaham naast. Garneer met een overgebleven blaadje basilicum.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer