Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Geglaceerde kip hapjes met Hoisinsaus

1 907

Geglaceerde kip hapjes met Hoisinsaus. Ik ben helemaal gek op kip en probeer ze steeds lekkerder te maken. De vleugeltjes moesten op dus dan maar hapjes maken die er bovendien nog heel leuk uitzien. Hoe lekker dit is, proef zelf maar want je blijft ‘snoepen’.

Nodig voor Geglaceerde kip hapjes met Hoisinsaus

  • 1 kilo kippenvleugeltjes
  • 2 el sojasaus
  • 4 el hoisin saus
  • 2 el Shaoxing rijstwijn (of droge sherry)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • Vleugje verse gember (fijn)
  • 1 t zwarte peper
  • Honing

Zo maak je Geglaceerde kip hapjes met Hoisinsaus

Was de kippenvleugels en dep ze droog met keukenpapier. Neem een scherp (koks)mes en snijd ze in het gewricht doormidden. Maak marinade van de lichte sojasaus, de hoisinsaus, de rijstwijn, gember, knoflook en peper. Marineer ze een uurtje flink voor want dan kunnen die smaakjes goed intrekken. Ik heb géén zout gebruikt want zo proef je de overige smaken veel beter. Bovendien is sojasaus zout genoeg van zichzelf en heb daarom lichte sojasaus gebruikt. Smeer ze in met honing (die gaat karamelliseren) en zo krijg je een bling-bling en lekker korstje. Leg ze op aluminiumfolie op de bakplaat in een voorverwarmde oven van 160 graden en bak ze in 30-35 minuten mooi “glossy” bruin. Smeer ze geregeld in met restjes marinade en extra honing en draai ze geregeld om. Zo worden alleen maar mooier en lekkerder en krokanter. Lekker zo uit het vuistje, als borrelhapje, op feestjes, buffet of als bijgerecht.

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Kayleigh zegt

    Dit lijkt me heerlijk! 🙂

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer