Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

4 2.665

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar.

Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

  • 600 gram verse kabeljauwfilet of moten
  • 1 kop vers geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ t zeezout
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder mild
  • Zwarte peper uit de molen
  • Vers gesnipperde platte peterselie
  • Olijfolie

Neem de moten kabeljauwfilet, elk zo 150 gr. per persoon, was ze en dep deze droog met keukenpapier. Neem de bakplaat, of een ovenschaal en leg er aluminiumfolie in. Mix de kruiden met de Parmezaanse kaas heel goed en leg dit op een diep bord. Smeer de gewassen, droge, visfilets met een kwast in met een laagje olijfolie. Haal ze door het kaas-kruidenmengsel, leg ze op de aluminiumfolie en zet dit in de voorverwarmde oven. Bak de vis (hangt mede van de dikte van de filets af) gaar in ongeveer 10-12 minuten. Die kaas-kruidenkorst is nu ook mooi gegratineerd. Vooral niet te lang bakken want de vis moet van binnen mooi glazig blijven want anders worden de filets te droog. Het ziet er niet alleen mooi uit op een bord, maar het is ook erg lekker. Nu weten visliefhebbers hoe je heel makkelijk en snel een heerlijk stuk vis kunt serveren. Smullen maar!

Lekker met worteltjes, peultjes, sugarsnaps (of een combi). tomatensalades, gebakken (kriel)aardappels of romige Italiaanse aardappelpuree.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
  1. jacoline zegt

    lijkt mij interessant

  2. johan zegt

    Mooi recept, alleen wil ik graag weten op hoeveel graden de oven moet

    1. Lekker Tafelen zegt

      200 graden Johan. Benieuwd naar het resultaat

  3. Petra zegt

    mmmm, ziet er verukkelijk uit, deze ga ik op zeker maken 🙂

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer