Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gegratineerde schol rolletjes uit de oven

Deze gegratineerde schol rolletjes uit de oven hebben een heerlijk krokant korstje met peterselie, citroen en Parmezaanse kaas. Zó gemaakt bovendien!

0 3.182

Gegratineerde schol rolletjes uit de oven – Schol is een vis die iedereen zou moeten lusten. Hij is heel zacht van smaak en zeker op deze wijze klaargemaakt, als gegratineerde schol rolletjes, is het een feestje om te eten. Je rolt de filets op tot rolletjes, legt ze in een geoliede schaal en legt er een kruidig mengsel over, voor een lekker krokant korstje. Voilà.

Tip: alle stappen tot de oven kun je bovendien van te voren doen. Bewaar de ovenschaal gewoon in de ijskast tot gebruik. Houdt er dan alleen wel rekening mee, dat je de schol iets langer in de oven zult moeten doen.

Gebruik als je het kunt vinden Panko, dit is Japans broodkruim. In onze supermarkt staat het inmiddels gewoon naast het pak paneermeel.


Gegratineerde schol rolletjes uit de oven

Voor 4 personen:

  • 8 à 12 scholfilets (afhankelijk van de grootte en de trek)
  • 1 bosje (platte) peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen (liefst bio)
  • +/- 50 gr. Parmezaanse kaas
  • +/- 50 gr. panko of gewone paneermeel
  • +/- 3 el. olijfolie
  • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie (een kleine eetlepel).

Dep de scholfilets droog met keukenpapier en wikkel er rolletjes van. Leg de rolletjes plat in de ovenschaal.

Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp. Rasp ook de schil van de citroen met een fijne rasp. Doe de peterselie en de knoflook in een mixer en maal fijn.  Voeg de Parmezaanse kaas en de citroenrasp toe aan het peterselie mengsel en voeg ook nog de panko of het paneermeel toe. Voeg net zoveel olijfolie toe totdat je een beetje een soort kruimeldeeg krijgt. Breng op smaak met peper en zout en strijk het mengsel over de schol rolletjes.

Na ongeveer een kwartiertje à 20 minuten in de oven heb je heerlijke gegratineerde schol rolletjes. Lekker met frietjes, of rijst.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer