Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gegrilde ananas (BBQ tip)

0 4.163

Gegrilde ananas van de bbq – Sticky ananas van de barbecue, dit zal misschien menig wenkbrauw omhoog doen gaan van verbazing. Maar ananas is nou echt fruit, dat je perfect ook op de barbecue kunt grillen. En dit recept is een perfect als je na een lekker stuk gegrild vlees nog trek hebt in een heerlijk zoet dessert. Heb je geen barbecue dan geef ik je onderaan een tip hoe je dit gerecht ook in de oven of grillpan kan maken.

Tip: serveer de ananas met een bolletje ijs en voor de levensgenieters onder ons: giet nog een scheutje cognac over de ananas heen.


Gegrilde ananas

  • 1 verse ananas
  • een kopje bruine suiker
  • 1 eetlepel kaneel

Meng de bruine suiker met de kaneel in het kopje en zet even weg.

Leg de ananas voor je op een snijplank en snij met een broodmes het bovenste kapje met de bloem en de onderkant er van af. Zet de ananas nu rechtop en snij in de lengte door in 4 parten. Snij deze parten nu ook weer door de helft zodat je 8 mooie lange parten hebt.

Leg de ananasparten in een schaal en wrijf goed in met het suiker-kaneel mengsel.

Leg nu de volledig ingewreven ananasparten boven de kolen (dit noemen we directe hitte) en keer regelmatig. Laat de suiker karameliseren maar pas op dat het niet aanbrand. De ananas zal mooi goudbruin kleuren door de suiker.

Prik met een mesje af en toe in de ananas. Als deze lekker zacht aanvoelt is de ananas klaar.

Tip: Heb je geen bbq, dan kun je dit gerecht ook goed maken met een grillpan en de oven. verwarm de oven voor op 180 tot 200 graden.
Als de ananasparten in zijn gewreven met het suiker/kaneel mengsel, leg je deze in een ovenschaal en dek je deze af met aluminium folie. zet de schaal nu 10 minuten in de oven. Als de ananasparten uit de oven komen, kun je deze nog een mooie “grillmark” meegeven door deze in even met de vruchtzijde naar beneden in een hete grillpan te leggen en kort op beide zijden van de ananas te grillen tot er een mooi grillmotief ontstaat.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More