Gegrilde auberginerolletjes met hummus – Aubergines, met hun dieppaarse schil en zachte binnenkant, vormen de perfecte basis voor tal van heerlijke gerechten. Eén van de lekkerste en veelzijdigste manieren om de groente te bereiden, is door ze te grillen en ze te combineren met een romige hummus. De zachte, rokerige aubergine combineert perfect met de romige en rijke hummus. De geroosterde smaak van de aubergine geeft het gerecht diepte, terwijl de hummus een verfrissende en hartige tegenhanger biedt. De gegrilde auberginerolletjes met hummus zijn erg leuk om als voorgerecht te serveren, bijvoorbeeld bij een Griekse of Midden-Oosterse maaltijd. Maar ook als mezze, of snack zijn de rolletjes heel geschikt. Dit gerechtje is dus een heel goede reden om eens vaker aubergines op tafel te zetten.
Hummus, wat is dat?
Je vult de gegrilde auberginerolletjes met hummus. Wat is dat nu precies? Simpel gezegd is hummus (meestal) een puree van kikkererwten. Er wordt gezegd dat je alleen met kikkererwten een echte hummus kunt maken. Klassieke hummus wordt gemaakt met kikkererwten. Maar er wordt ook wel hummus gemaakt van andere peulvruchten, denk aan witte bonen, tuinbonen et cetera, maar ook met bietjes kun je hummus maken. Kijk elders op de website voor meer recepten.
Maar met alleen kikkererwten pureren maak je natuurlijk nog geen hummus. Het gerecht wordt op smaak gebracht met onder andere tahin (dat is een pasta gemaakt van sesamzaad), olijfolie, knoflook en citroensap. Je kunt kant-en-klare hummus kopen. Maar het is toch veel lekkerder en leuker om het zelf te maken? Dat is niet moeilijk en je kunt de gegrilde auberginerolletjes met hummus zo aanpassen aan de smaak die jij lekker vindt. Je hebt er wel een blender of een keukenmachine of iets dergelijks bij nodig. Natuurlijk hebben we een lekker recept om zelf hummus van kikkererwten te maken voor je.
Gegrilde auberginerolletjes met hummus – tips
Behalve in de grillpan kun je de aubergine voor de gegrilde auberginerolletjes met hummus ook grillen op de barbecue. Zo geef je een lekkere, rokerige smaak aan de aubergines.
We hebben in het recept klassieke hummus van kikkererwten gebruikt. Je kunt ook kiezen voor een ander soort hummus.
Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van deze paarse vruchtgroente
De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.
Gedroogde erwten; Met deze recepten scoor je altijd!
Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!
Gegrilde auberginerolletjes met hummus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 middelgrote aubergines
- 200 gram hummus
- zout en peper
- olijfolie
- een klein bosje peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gegrilde auberginerolletjes met hummus:
Snijd de aubergines in plakken. Zorg dat je 12 mooie plakken hebt. Bestrooi ze met zout. Leg ze in een schaal en laat een uurtje staan.
Hak de peterselie fijn.
Spoel het zout van de aubergines en laat ze goed uitlekken in een vergiet of een zeef. Droog de plakken af met wat keukenpapier.
Verhit de grillpan.
Smeer de aubergineplakken in met olijfolie en bestrooi ze met peper.
Gril de aubergineplakken tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Laat ze afkoelen op een bord.
Besmeer elke plak met een laagje hummus en strooi er wat peterselie overheen. Rol de plakken aubergine op.
Leg op elk bordje 3 gegrilde auberginerolletjes met hummus en strooi er wat peterselie overheen. Serveer als voorgerechtje met een glas frisse witte wijn.
Tafel lekker !!