• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Gegrilde snoekbaars met aardappelpuree

door Redactie
in Recepten
Gegrilde snoekbaars
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Gegrilde snoekbaars met aardappelpuree – uit ‘Gone Fishing’ door Mikkel Karstad – Geïnspireerd door de missie van Mikkel Karstad om zijn lezers eens aan de wat minder bekende vis te krijgen kocht ik snoekbaars. En hoewel het een bekende en veel voorkomende vis is in Nederland zie ik hem niet vaak bij de visboer. Dat kan natuurlijk ook komen doordat ik er nooit op gelet heb, maar ik heb de indruk dat het vooral een vis is die door vissers wordt gegeten. En dat is jammer voor de niet-vissers, want het is werkelijk een heel smakelijk beest!

Roofdier

Een van de  redenen dat de snoekbaars zo goed smaakt is zijn stevige structuur en sappige witte vlees. En dat dankt hij dan weer aan het feit dat het een roofvis is. Een beetje een duister dier is het ook; hij houdt niet zo van daglicht en woont dan ook bij voorkeur in troebel water en verschuilt zich in de diepte. Een uitdaging voor de visser. En de niet-visser heeft er ook een uitdaging aan om te zorgen dat zijn visboer hem gaat leveren; kwestie van blijven vragen!

Eigenwijs

In het originele recept van Mikkel Karstad wordt kippenvelkrokant bij het gerecht geserveerd, maar ik vond dat een beetje teveel dier op een bord. Dus heb ik het kiponderdeel vervangen door gebakken beukenzwammetjes. En dat bleek een vondst! Het nootachtige, aardse combineert wonderwel met de vis, aardappel en waterkers. En ze tonen ook nog zo schattig, die mini-paddenstoeltjes.

Gegrilde snoekbaars met aardappelpuree, -chips, waterkers en beukenzwammetjes

  • 600 gr Snoekbaarsfilet
  • zout en versgemalen peper
  • 800 gr geschilde aardappels (2 hele en de rest in stukjes)
  • 500 ml rijstolie (eventueel slaolie of zonnebloemolie)
  • 150 gr beukenzwammetjes
  • 100 gr boter
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 75 gr waterkers

Snijd de snoekbaarsfilet in vier stukken, bestrooi met wat zout en zet in de koelkast.

Snijd de twee hele aardappels met een mandoline in flinterdunne plakjes en leg die in ijskoud water.

Zet de aardappelstukjes onder water in een pan, voeg wat zout toe en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.

Verwarm in een hoog pannetje met dikke bodem de rijstolie. Laat de aardappelplakjes uitlekken en dep ze droog (met een theedoek of keukenpapier). Frituur ze in vier porties 1-2 minuten in de hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Smelt 25 gr boter in een kleine koekenpan en laat de beukenzwammetjes hierin in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Zet het vuur middelhoog zodat de paddenstoeltjes niet te erg verkleuren.

Giet de aardappels af en pureer ze met een stamper. Voeg de resterende boter toe en schenk de melk erbij. Als laatste roer je het ei goed door de puree. Hiermee wordt de puree heerlijk zacht en romig. Breng op smaak met zout en peper. Houdt warm in de pan.

Wrijf de snoekbaarsfilet in met olijfolie. Bak ze 2 minuten op de velkant in een gloeiend hete grillpan (de barbecue kan ook). Keer de filets voorzichtig en bak ze nog 30 seconden aan de andere kant.

Gerelateerde Artikelen & Recepten

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

tutti frutti compote
Saus

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren
Rijstgerechten

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen