Kaas is een lekkere, zachte maar ook pittige smaakmaker in een gehaktbal. We maken in dit geval gebruik van geraspte kaas, en die kun je zelf uitkiezen. Of het nu een jonge-, een belegen, of een oude geraspte kaas wordt, je geeft je eigen smaak aan je gehaktbal.
- 500 gram runder- of half-om gehakt
- 1 ei
- 1/2 dl melk
- 3 beschuiten
- nootmuskaat
- gemalen kruidnagel
- zout
- peper
- 4 eetlepels boter
- 150 gram champignons, liefst kleintjes anders gehalveerd of in vieren snijden
Ei met 1/2 dl melk loskloppen. Beschuiten boven ei verkruimelen. Nootmuskaat, kruidnagel, champignons, zout en peper naar smaak erdoor roeren. Eimengsel door gehakt kneden en er met natte handen 4 even grote ballen van vormen. In braadpan boter verhitten. Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden. Ballen met houten spatel in het rond rollen, zodat ze mooi egaal bruin worden. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en gehaktballen ca. 20 minuten zachtjes bakken. Af en toe omkeren. Gehaktballen uit pan nemen en warmhouden.