Een heerlijk balletje als borrelhapje of weekendsnack met een zalig sausje. Het koriandersausje is een echte smaakmaker. Ingrediënten zijn beschreven voor 20 stuks
- 1 sneetje oud brood
- 2 uien
- ½ bosje peterselie
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 ei
- 1 citroen
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olie
- zout en peper
Voor de koriandersaus:
- 275 gram yoghurt
- 125 gram roomkaas
- 2 sjalotjes
- zout, peper
- 1 bosje koriander van 15 gr, alleen de blaadjes
Week het sneetje brood in wat water. Pel de uien en snij ze fijn. Snij de gewassen peterselie fijn. Meng het gehakt met het uitgeknepen brood, de ui, peterselie, ei, mosterd en specerijen. Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ± 10 minuten bruin. Roer voor de koriandersaus de yoghurt los met de roomkaas. Pel de sjalotjes en rasp ze erboven. Breng het op smaak met zou en peper. Snij de gewassen koriander fijn. Doe dit bij de saus en serveer deze bij de gehaktballetjes. Tip: In plaats van half-om-half gehakt kunt u ook lams- of kipgehakt nemen. Kies dan respectievelijk voor muntsaus of kerriesaus.
Ja daar is inderdaad een reden voor want HOH is wat vetter dan Rund en daardoor smaken de balletjes malser en zijn ze niet te droog. Veel mensen vinden te droge balletjes niet zo lekker.
Hoi Alex,
is er een reden waarom je half om half gehakt gebruikt?
groet Yvonne