- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Gehaktballetjes met koriandersaus

Een heerlijk balletje als borrelhapje of weekendsnack met een zalig sausje. Het koriandersausje is een echte smaakmaker. Ingrediënten zijn beschreven voor 20 stuks

Voor de koriandersaus:

Week het sneetje brood in wat water. Pel de uien en snij ze fijn. Snij de gewassen peterselie fijn. Meng het gehakt met het uitgeknepen brood, de ui, peterselie, ei, mosterd en specerijen. Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ± 10 minuten bruin. Roer voor de koriandersaus de yoghurt los met de roomkaas. Pel de sjalotjes en rasp ze erboven. Breng het op smaak met zou en peper. Snij de gewassen koriander fijn. Doe dit bij de saus en serveer deze bij de gehaktballetjes. Tip: In plaats van half-om-half gehakt kunt u ook lams- of kipgehakt nemen. Kies dan respectievelijk voor muntsaus of kerriesaus.