Traditionele gerechten, we houden er van. We schuiven met z’n allen maar wat graag rond een uur of zes weer rond de tafel voor Papa’s of Mama’s kookkunsten. Traditioneel, met af een toe een vleugje vernieuwing. Niet te gek gaan doen, maar net even een ander ingrediënt, net even een andere manier van bereiden, of net even een andere manier van presenteren. Vandaag doen we in ieder geval de laatste twee. Kijk maar.
Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei
Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!
- 800 gram prei
- 500 gram gemengd gehakt
- 10 plakken gesneden kaas
- 10 plakken gesneden ham
- 1 flinke theelepel tomatenpuree
- 1 kleine ui, gesnipperd
- klein bosje verse peterselie
- 1 ei
- 2 a 3 soeplepels pastasaus
- 250 ml. kookroom
- zout en peper
- paprikapoeder
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de prei, snijd in ringen en kook de prei in een klein beetje water 10 minuten. Giet af en doe over in een ingevette ovenschaal.
Pel en snipper een kleine ui. Knip of trek het blad van de peterselie. Meng het gehakt met de ui en peterselie. Voeg ook 1 ei en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Meng het geheel goed.
Leg 1 plak kaas op 1 plak ham. Maak kroketjes van het gehakt en leg op de ham en kaas. Rol op en leg met de naad naar beneden op de prei in de ovenschaal. Maak zo 10 rolletjes.
Lepel de pastasaus over de rolletjes en giet er tot slot de kookroom over.
Zet de schotel in het midden van de voorverwarmde oven en laat in een half uur garen.
Het was heerlijk,heb wel wat geraspte kaas toegevoegd. Echt een aanrader
Fijn Jeanet, daar doen we het graag voor. Leuk dat je het deelt!
heerlijk,
feestelijk gerechtje zo
Het was heerlijk,ik heb alleen de oven op 180 graden gezet ipv 200 en de kooktijdi in de oven verlengd naar 45 minuten.
Dank voor het delen van het recept.