Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gehaktrolletjes op een bedje van prei

2 3.734

Traditionele gerechten, we houden er van. We schuiven met z’n allen maar wat graag rond een uur of zes weer rond de tafel voor Papa’s of Mama’s kookkunsten. Traditioneel, met af een toe een vleugje vernieuwing. Niet te gek gaan doen, maar net even een ander ingrediënt, net even een andere manier van bereiden, of net even een andere manier van presenteren. Vandaag doen we in ieder geval de laatste twee. Kijk maar.

Gehakt op smaak brengen

  • 800 gram prei
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 10 plakken gesneden kaas
  • 10 plakken gesneden ham
  • 1 flinke theelepel tomatenpuree
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • klein bosje verse peterselie
  • 1 ei
  • 2 a 3 soeplepels pastasaus
  • 250 ml. kookroom
  • zout en peper
  • paprikapoeder

Rolletjes maken van gehakt met ham en kaasVerwarm de oven voor op 200 graden.

Was de prei, snijd in ringen en kook de prei in een klein beetje water 10 minuten. Giet af en doe over in een ingevette ovenschaal.

Pel en snipper een kleine ui. Knip of trek het blad van de peterselie. Meng het gehakt met de ui en peterselie. Voeg ook 1 ei en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Meng het geheel goed.

Leg 1 plak kaas op 1 plak ham. Maak kroketjes van het gehakt en leg op de ham en kaas. Rol op en leg met de naad naar beneden op de prei in de ovenschaal. Maak zo 10 rolletjes.

Lepel de pastasaus over de rolletjes en giet er tot slot de kookroom over.

Zet de schotel in het midden van de voorverwarmde oven en laat in een half uur garen.

Ovenschotel van gehaktrolletjes op prei

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. arina zegt

    heerlijk,
    feestelijk gerechtje zo

  2. Wilco zegt

    Het was heerlijk,ik heb alleen de oven op 180 graden gezet ipv 200 en de kooktijdi in de oven verlengd naar 45 minuten.
    Dank voor het delen van het recept.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer