Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Geiten camembert en aardappeltjes uit de oven met groene asperges

Even een dagje geen vlees, dat zouden we vaker moeten doen. Geiten camembert met gekruide aardappeltjes uit de oven met asperges is een mooi alternatief.

Geiten camembert en aardappeltjes uit de oven met groene asperges – Een heerlijke maaltijd, zonder vlees (en dat mis je echt niet hoor!). Voor dit recept gebruik ik de Alphenaer camembert (waarvan ik stiekem al een heb voorgeproefd, die was héérlijk!) en verwarm de geitenkaas in de oven. Tegenwoordig eet ik niet meer elke avond vlees of vis, en dat vind ik helemaal niet erg. Een beetje aan het klimaat  denken kan geen kwaad, en er is altijd weer een heerlijke oplossing, zoals nu geiten camembert!

Geiten camembert

Ik heb voor jullie een eenvoudig recept waarbij de geiten camembert in de oven gegaard wordt. Samen met kleine aardappeltjes in de schil, doormidden gesneden en gekruid met een mengsel van olijfolie, knoflook en rozemarijn. Dat past perfect bij deze geitenkaas. Lekker met groene asperges! De geiten camembert is lekker zacht van smaak, je kunt zelf wat peper en zout of andere kruiden toevoegen naar wens. Ook lekker als borrelkaas op een toastje!


Geiten camembert en aardappeltjes uit de oven met groene asperges

Voor 2 personen:

  • 2 maal geiten camembert
  • 400 gram (kriel) aardappeltjes in de schil
  • 2 takjes rozemarijn
  • een scheut olijfolie
  • een teentje knoflook
  • 300 gram groene asperges
  • eventueel peper, zout of kruiden naar smaak

Haal de kaasjes uit de verpakking en leg ze terug in het houten schaaltje. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Ontvel de knoflook, snijd doormidden en wrijf er de bovenkant van de kaasjes mee in. Snijd de knoflook nu fijn en meng met de olijfolie en blaadjes rozemarijn. Boen de aardappeltjes en snijd ze door midden, marineer ze in het olijfolie mengsel. Bak de aardappeltjes in 20 tot 25 minuten gaar op een ovenplaat in de voorverwarmde oven. Snijd de achterkant van de asperges (ongeveer 1,5 cm). Breng een pannetje water aan de kook en laat de asperges hierin gaar worden. Bak de aardappeltjes af volgens de verpakking, verwarm de geitencamembert in 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de aardappeltjes en asperges over 2 borden en op elk bord een geitencamembert.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More