Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gemakkelijke Quiche met Parmezaanse kaas

0 1.436

Deze quiche heeft een heerlijke kaassmaak en is lekker luchtig door het losgeklopte ei. Verse groenten, kruiden en wat pijnboompitten erbij, samen met dat knapperige deeg… Een hele goede combinatie! Je kunt naar hartenlust variëren met de vulling. Laat bijvoorbeeld de bosui weg en kies voor ringetjes rode ui. Onthou wel dat alles wat je als vulling gebruikt niet zo veel meer gaart in het ei. Het moet dus knapperig kunnen blijven of al gaar zijn als je het in de hartige taart legt.

 

  • 4 vellen hartige taartdeeg
  • 2 teentjes knoflook (meer of minder naar smaak), gepeld
  • 60 gram Parmezaanse kaas, in grove stukken
  • 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eieren
  • 2 deciliter crème fraîche
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • zout en peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200° C. Plak de vellen hartige taartdeeg aan elkaar. Rol het deeg uit met een deegroller. Bekleed de quichevorm met het deeg. Rol met de deegroller over de rand. Zo kun je het teveel aan deeg netjes verwijderen.
Meng de Parmezaanse kaas met de knoflook en peper tot een kruimelige massa in een keukenmachine. (Als je die niet hebt, rasp je de kaas en pers je de knoflook.) Verdeel de knoflookkruimels over de taartbodem. Verdeel de helft van de pijnboompitten, de cherrytomaatjes (snijvlak boven) en bosui over de bodem. Doe eieren, crème fraîche en tijm in een kom en mix het door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.  Giet het eimengsel rustig over de vulling. Verdeel de rest van de pijnboompitten over het eimengsel. Bak de quiche ongeveer een half uur in de oven. De taart is klaar als het eimengsel helemaal gestold is.

Serveertip
Lekker met een groene salade met vinaigrette.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More