Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gepaneerde kipfilet; zo blijft ie lekker mals

Dit recept voor gepaneerde kipfilet is een smakelijke en eenvoudige manier om het vlees sappig te houden. Geen gedoe met geklutste eieren, wel 100% smaak. Broodkruim zorgt voor een krokante korst.

1 4.508

Gepaneerde kipfilet; zo blijft ie lekker mals – met zijn allen eten we behoorlijk wat kipfilet weg. Makkelijk, goedkoop, snel klaar te maken. Argumenten genoeg. Maar de klacht dat het vlees vaak te droog wordt, komt ook vaak om de hoek kijken. Wanneer je het beestje eerst paneert, krijgt hij niet alleen een lekker krokant korstje, maar blijft het vlees ook lekker mals. Deze manier van paneren is super simpel, en heel erg lekker.


Gepaneerde kipfilet

Vleesgerecht voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 2 el. mayonaise
  • 1/2 citroen
  • +/- 75 gr. broodkruim
  • peper en zout
  • 2 el. olijfolie
  • +/- 50 gr. boter

Verwijder zeentjes en eventuele andere ongerechtigheden van de kipfilets. Pers 1 el. citroensap uit. Meng de mayonaise met het citroensap. Doe het broodkruim in een diep bord en strooi er peper en zout door. Roer het mengsel even door.

Bestrijk de bovenkant van de kipfilets met de helft van de mayonaise. Druk deze kant van een kipfilet in het bord met broodkruim. Smeer de andere kant nu in met de mayonaise en draai de kipfilet voorzichtig om.

Herhaal dit met alle andere kipfilets.

Zet een grote koekenpan op het vuur en doe daarin 1 el. olijfolie en de helft van de boter. Tenzij je een hele grote pan hebt, waar alle vier de kipfilets tegelijk in kunnen, zul je waarschijnlijk in twee keer moeten bakken.

Zet daarom ook de oven aan op ongeveer 50 graden. Zo kun je je gepaneerde kipfilet warm houden, zonder dat ze te ver doorgaren en alsnog uitdrogen.

Bak de kipfilets om een redelijk zacht vuur. Broodkruim heeft namelijk de neiging om snel aan te branden. Keer de gepaneerde kipfilets na ongeveer 4 à 5 minuten en laat ze nog een zelfde tijd bakken aan de andere kant. Bewaar je gare gepaneerde kipfilet in de oven en herhaal de procedure. Maak de koekenpan even schoon met wat keukenpapier, als het vet toch wat is aangebrand.

Tip: je kunt aan het broodkruim ook nog wat fijngehakte kruiden en/of fijn geraspte Parmezaanse kaas toevoegen voor extra smaak.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Cornelie Egelie-Sprenger zegt

    Wat een heerlijke krokante kipfilet is dit! Mijn zoontje van 6 was in zijn nopjes want hij mocht de kip paneren. De combinatie van citroen en mayonaise is fris en verrassend. Ik heb bij deze kip risotto en broccoli geserveerd.Vanaf heden noemen wij dit gerecht: Vanessa’s smulkip!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer