Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gepofte aardappelen met bacon en zure room

0 719

Er wordt zoveel geschreven over de barbecue, en een absolute trend (tenminste in de pers) is het barbecueën zonder vlees. Wat ons betreft onzin, maar we roepen ook zeker niet dat het alleen maar vlees moet zijn. Net als met veel trends slaan we soms een beetje door. Een lekkere aardappel op je barbecue kan natuurlijk helemaal geen kwaad, en als je dat doet, doe het dan goed.

  • 3 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels fijngesnipperde bieslook
  • 4 stevige, grote aardappelen
  • 3 eetlepels olie
  • zout, peper
  • 3 plakjes bacon, uitgebakken en fijngesnipperd

Meng de zure room met de bieslook. Borstel de aardappelen onder stromend water goed schoon en droog ze af met keukenpapier. Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout. Prik elke aardappel 3 keer met een vork in. Besmeer ze met een kwastje met wat olie en strooi er zout en peper over. Leg elke aardappel op een apart, dubbelgevouwen stukje aluminiumfolie en wikkel de pakketjes goed dicht. Leg ze dan ongeveer 1 uur in de hete as van de houtskool of brikketten, waarbij u ze nu en dan omdraait.
Neem de pakketjes, als de aardappelen door en door gaar zijn (de vork moet er moeiteloos in kunnen prikken), uit de as en maak ze open. Maak met een mes een kruisgewijze inkeping in de aardappelen, druk deze met de vingers ietsje open en vul ze met het bieslook-zureroommengsel. Bestrooi met de gesnipperde bacon en serveer meteen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer