Geraspte pastinaak en wortel met kerrieroom – Nog steeds is de pastinaak niet algemeen verkrijgbaar in de winkel. In ieder geval niet net zoals bijvoorbeeld wortelen. Terwijl het zo’n veelzijdige en lekker pittige groente is. In het onderstaande recept wordt pastinaak samen met een wortel geraspt en even gestoofd. Door de toevoeging van kerrieroom is het een bijgerecht dat gelijk het avondeten speciaal maakt. Het smaakt goed bij zowel vis als vlees. Door de saus is het ook fijn met rijst te combineren.
Geraspte pastinaak en wortel met kerrieroom
- 2 gewone pastinaken
- 1 winterwortel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 volle theelepel kerrie masala
- ½ theelepel kardemom-poeder
- 1 bosje koriander of peterselie
- 2 eetlepels crème fraîche
- Zout, peper
- Olijfolie
Rasp de pastinaken en de wortel. Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Verhit olijfolie in een pan en bak eerst de ui dan de knoflook. Voeg pastinaak en wortel toe en bak 5 minuten door. Voeg dan kerrie, kardemom en crème fraiche toe. Verdun eventueel met wat water indien het groentemengsel te plakkerig is. Proef of alles goed op smaak is*. Kruid met zout en peper en verwarm alles nog even door. Serveer met verse koriander of peterselie.
* Indien de pastinaken wat groter dan gemiddeld zijn, is het mogelijk nodig om nog een snufje kerrie masala toe te voegen.
Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!
Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.
Check het recept of lees de info
Lijkt me een leuk recept. Ga het vanavond maken. Ben heel benieuwd.